TOP 10

10 príkladov toho, ako náš mozog dokáže prezradiť všetky naše tajomstvá

mozog

videní: 411

Ľudský mozog je schopný vyriešiť aj tie najzložitejšie problémy – to je dôvod, prečo vedci porovnávajú mozog so superpočítačom! Ale čo by sa stalo, ak by tvoj súkromný počítač začal zdieľať tvoje súkromné informácie s cudzími ľuďmi?

Dnes ti prinášame úžasné príklady toho, ako interné fungovanie nášho mozgu môže ovplyvniť naše správanie a zradiť tak naše najvnútornejšie tajomstvá – dokonca aj tie, o ktorých sme si nikdy neboli istí!

10. Ak sa nemôžeš na niekoho prestať pozerať, znamená to to, že máš s touto osobou pocit sympatie a tvoj mozog si myslí, že zameškal niektoré dôležité detaily na danej osobe.

9. Ak často stratíš argumenty, znamená to to, že s najväčšou pravdepodobnosťou si vysoko intelektuálna osoba. Máš tendenciu analyzovať všetky dostupné informácie. Počas hádky si dvakrát rozmyslíš čo povieš a často si uvedomíš, že tvoje argumenty potrebujú ďalší dôvod. Menej inteligentní ľudia nie sú schopní takéhoto sebahodnotenia, čo im zvyšuje istotu pri obhajovaní ich chybných názorov. Týmto nechceme nikoho uraziť, veď niekedy si jednoducho musíme stáť za svojim názorom. 🙂

8. Ak si príliš citlivý na kritiku, znamená to to, že si neistá osoba. Si viac citlivý na zlé slová ako na tie, ktoré ťa chvália (pretože kritika poukazuje na tvoje nedostatky). Keď o tebe niekto hovorí negatívne, tvoj mozog to interpretuje ako atypickú situáciu, ktorá predstavuje hrozbu a reaguje produkciou hormónu kortizol.

7. Ak škaredo píšeš, znamená to to, že tvoj mozog pracuje oveľa rýchlejšie ako tvoje ruky. Rýchlosť, akou dokážeš myslieť, ti zabraňuje písať úhľadne – pre mozog je to strata času.

6. Ak sa nemôžeš zbaviť niektorého škodlivého zvyku, znamená to to, že si pomerne lenivý človek. Tvoj mozog používa takéto návyky a ty si môžeš jednoducho “odpočinúť” a pracovať s čo najmenšou námahou (pretože tým, že opakuješ niektoré zapamätané návyky, šetríš energiu).

 

 

5. Ak často zabúdaš na to, čo si chcel urobiť, alebo kam si chcel ísť, znamená to to, že vedome alebo podvedome ťa zaujíma nejaký úplne iný problém. Naša kapacita krátkodobej pamäte je naozaj malá. Keď náš mozog narazí na niekoľko úloh naraz, môže dôjsť k tomu, že jeden podnet nahradí druhý a preto v tom momente zabudneme, čo sme vlastne chceli urobiť.

4. Ak sa ponáhľaš a nemôžeš nájsť to, čo hľadáš aj napriek tomu, že je to pred tvojimi očami, znamená to to, že tvoje oči sú rýchlejšie ako tvoje myšlienky. Tvoj mozog nemá dostatok času na spracovanie informácií, ktoré dostáva od tvojich očí. To môže byť spôsobené nervovým napätím, keď je mozog príliš pomalý pri analýze vizuálnych informácií.

3. Ak sa v tvojich snoch nachádzajú veci, ktoré si robil počas dňa, znamená to to, že tráviš príliš veľa času robením opakujúcich sa činností. Tvoj mozog interpretuje túto aktivitu ako signál, aby si sa naučil spracovať informácie počas svojho spánku. Dokážeš tak lepšie prispôsobiť každodenné skúsenosti.

2. Ak si nepamätáš meno konkrétnej osoby, hoci poznáš jej tvár, znamená to to, že si vizuálny typ človeka. Keď niekoho stretneš po prvýkrát, tvoj mozog sa zaplní množstvom informácií. Zároveň sa snaží ušetriť energiu a pamätá si veci, ktoré sa ľahšie zapamätajú. V tomto prípade to sú vizuálne údaje.

1. Ak ti je zle počas prepravovania dopravným prostriedkom, znamená to to, že tvoje telo si myslí, že je otrávené. Tvoje oči a svaly signalizujú to, že si v pokoji, zatiaľ čo tvoj vestibulárny systém vníma pohyb. Mozog interpretuje tieto konfliktné signály ako otravu a telo na tento jav reaguje.

Zdroj: brightside / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov