TOP 10

TOP10: Čo sa stane, ak pravidelne vynecháš raňajky?

raňajky

videní: 3.1K

Raňajky sa bežne označujú ako „najdôležitejšie jedlo dňa“. To však vyvoláva otázku, či je toto tvrdenie pravda alebo iba mýtus. Približne 25% Američanov vynecháva toto jedlo každý deň a stalo sa to dokonca akýmsi trendom. Aké sú reálne výhody a nevýhody pravidelných raňajok?

1. Môžeš pribrať

Napriek zdaniu, že vynechanie raňajok každý deň môže viesť k chudnutiu, nie je to úplne pravda. Niektoré výskumy preukázali, že pravidelný ranný hlad môže súvisieť s obezitou, a to nielen u detí a mladšej populácie, ale aj u starších ľudí.

Stáva sa to preto, pretože pri vynechaní raňajok môžu ľudia neskôr počas dňa doháňať tieto kalórie. Jedenie pred spaním vedie k priberaniu. Jedna štúdia však tiež ukázala, že vynechanie raňajok môže spôsobiť zvýšenie hmotnosti, aj keď sa po zvyšok dňa neprejedáš, pretože dôjde k narušeniu pravidelných rituálov tela.

2. Zhoršuje sa ti nálada

Vynechanie raňajok je spojené s poruchami nálady u dospelých. Ľudia, ktorí ráno nejedia, mávajú častejšie depresie. Vynechanie prvého jedla dňa 4 alebo 5-krát týždenne tiež môže viesť k zvýšenému riziku vzniku cukrovky 2. typu o 55%. Môže to byť tiež spojené s nízkou hladinou cukru v krvi.

Keď hladina glukózy v krvi klesá, vedie to k rýchlym zmenám nálady, ako je napríklad všeobecná náladovosť a podráždenosť. Preto by nemala byť nižšia ako 70 miligramov na deciliter (mg / dL).

3. Keď vynecháš raňajky, medzi 12. a 16. hodinou sa cítiš unavený

Ráno, po dlhej prestávke bez jedla, sú tvoje zásoby glykogénu nízke a na produktívnu prácu potrebuješ viac energie. Po raňajkách začne tvoje telo štiepiť mastné kyseliny, aby vyrobilo potrebnú energiu. Ak neraňajkuješ, aj keď sa ráno cítiš dobre, môžeš sa za pár hodín cítiť veľmi vyčerpaný. Môžeš mať tiež ťažkosti sústrediť sa na veci a poobede sa cítiť unavený.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov