TOP 10

TOP10: Čo sa stane, ak pravidelne vynecháš raňajky?

raňajky

videní: 3.3K

4. Zvyšuje sa kyslosť

Dietológovia tvrdia, že raňajkovanie je ešte dôležitejšie pre ľudí, ktorí majú problém s refluxom kyseliny. Ich vynechaním sa môže zvýšiť kyslosť v žalúdku a môžeš trpieť pálením záhy a tráviacimi ťažkosťami.

5. Proces starnutia by sa mohol obrátiť

Možno je ťažké tomu uveriť, ale vynechanie raňajok môže zvrátiť starnutie. Obmedzenie kalórií a prerušovaný pôst môže pomôcť zvýšiť rastové hormóny a znížiť hladinu inzulínu. Niektorí ľudia sa však môžu rozhodnúť radšej vynechať večeru.

6. Tvoj mozog môže byť bystrejší

Vedci zistili, že prerušovaný pôst má niekoľko priaznivých účinkov na organizmus. Tento typ stravovania znamená, že každý deň prechádzaš obdobím pôstu (obvykle pozostáva z 8 hodín stravovania a 16 hodín pôstu). Takže ak raňajky preskočíš, aby si dokončil týchto 16 hodín. Môže to byť skutočne dobré pre tvoj mozog a tvoja pamäť sa môže zlepšiť.

Ak však nejde o formu prerušovaného pôstu, iná štúdia odhalila, že vynechávanie jedál môže mať negatívny vplyv na mozgovú činnosť.

7. Keď vynecháš raňajky, môžeš mať závraty a trpieť bolesťami hlavy

Nesprávne stravovanie a vynechávanie jedál môžu vyvolať bolesti hlavy alebo migrény. Odborníci tvrdia, že aj oneskorené alebo nepravidelné raňajky môžu mať vplyv na tvoj organizmus. Je to zvyčajne kvôli príliš nízkym hladinám glukózy v krvi.

Bolesti hlavy spôsobené nedostatkom potravy sú často silné a môžu byť sprevádzané miernou nevoľnosťou. Existujú aj niektoré ďalšie príznaky, ktoré môžu zahŕňať zívanie, bledosť a potenie.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov