Tipy a triky

Zdravotné triky, ktoré neuveriteľne zlepšia tvoj život!

triky

videní: 1.8K

Na rozdiel od všeobecného presvedčenia, pitie kávy spôsobuje spavosť. Aj napriek tomu, že existuje veľa známych zdravotných trikov, mnohé triky sú stále relatívne neznáme a na prvý pohľad sa zdajú neúčinné.

Aby bol tvoj život úžasný, zozbierali sme pre vás tieto menej známe triky v dnešnom príspevku. Niektoré sa môžu zdať neuveriteľné, ale zaručene fungujú ako kúzlo!

10. V noci choď na toaletu so zatvoreným okom

Chodiť na záchod uprostred noci potom, ako si dobre zaspal, môže niekedy narušiť spánok. Je to preto, že po prebudení, keď zapneš svetlá, aby si šiel na toaletu, náhle jasné svetlo spôsobí, že mozog bude predpokladať, že je ráno a vypne režim spánku.

Tým, že budeš mať otvorené iba jedno oko, minimalizuješ množstvo svetla, ktoré vstupuje do sietnice a signalizuje tvojmu mozgu, že je deň. Keď skončíš svoju potrebu, budeš môcť veľmi rýchlo zaspať.

9. Ťahanie za uši môže mať celý rad zdravotných výhod

Ťahanie za uši má zdravotné výhody. Reflexológia nám hovorí, že na našich ušiach sú tlakové body, ktoré môžu pomôcť zmierniť mnohé zdravotné problémy, od zmiernenia bolesti hlavy po zlepšenie trávenia.

Menšie bolesti môžeš zmierniť stlačením a potiahnutím nasledujúcich bodov za uši, ktoré zodpovedajú rôznym oblastiam tela:

  1. Chrbát a plecia
  2. Rôzne orgány
  3. Kĺby
  4. Nosové dutiny a krk
  5. Trávenie
  6. Hlava a srdce

8. Prevráť hlavu a zmierni bolesť končatín

Prebudenie sa uprostred noci a pocit, že v tvojich rukách je veľa „špendlíkov a ihiel“, je niečo, čo mnohí z nás zažili. Je to preto, že niekedy počas spánku neúmyselne spíme na rukách, čo spôsobuje prekážku v normálnom toku krvi a vedie k zníženiu množstva kyslíka prijímaného touto časťou tela.

Ak chceš zmierniť túto bolesť, skôr než sa pokúsiš potriasť rukami, skús pohnúť hlavou zo strany na stranu. To by malo pomôcť zmierniť bolesť, pretože nervy v krku idú rovno dole z hlavy na tvoje ruky.

7. Vystrašte sa, aby ste zastavili čkanie

Keď dôjde k záchvatu štikútky, zdá sa takmer nemožné, že sa niekedy zastaví, aj keď vo väčšine prípadov prejde po niekoľkých minútach. Ak chcete zastaviť čkanie v okamihu, požiadaj niekoho, aby ťa náhle vystrašil alebo prekvapil.

To spôsobí, že srdce bije rýchlo a zvyšuje sa krvný obeh. A zároveň odvádza tvoju pozornosť od štikútky.

6. Spať v chladnej miestnosti

Spanie v chladnej miestnosti je dobré pre celkovú kvalitu spánku. Pomáha ti rýchlo zaspať a tiež znižuje šance na cukrovku tým, že pomáha telu spaľovať viac kalórií. Zvyšuje tiež citlivosť na inzulín, čo znižuje riziko cukrovky 2. typu.

Udržiavanie izbovej teploty na 20°C povzbudzuje telo k produkcii hormónu melatonínu, ktorý je okrem podpory spánku tiež silným hormónom proti starnutiu.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov