Tipy a triky

Zdravotné triky, ktoré neuveriteľne zlepšia tvoj život!

triky

videní: 1.9K

 

5. Pite kávu, aby si si mohol lepšie zdriemnuť

Japonská štúdia zistila, že ľudia, ktorí vypili 1 – 2 šálky kávy a zdriemli si na 20 minút, sa cítili viac ostražití a mali lepšie výsledky pri počítačových testoch ako tí, ktorí si zdriemli bez pitia kávy.

4. Kašeľ na tlmenie bolesti z očkovania

Nie je veľa ľudí, ktorí sa tešia očkovaniu, aj keď to znamená, že sú chránení pred chorobou. Skúšal si už mnohé neúčinné triky? Existuje jednoduchý a účinný spôsob, ako zmierniť bolesť z bodnutia ihlou: kašeľ. Početné štúdie zistili, že kašeľ pri vpichu znižuje pocit bolesti.

Vedci si nie sú istí, prečo sa to deje, ale naznačujú, že kašeľ môže spôsobiť zvýšenie krvného tlaku, čo znižuje vnímanie bolesti.

3. Urob z jedenia zmrzliny zábavný zážitok, ktorý nespôsobuje bolesť hlavy

Veľmi častým javom je bolesť hlavy, ktorá sa objaví po jedení alebo pití niečoho veľmi chladného. Deje sa tak preto, že keď jete niečo chladné, mozog sa snaží seba udržať v teple a zmierniť zmeny, ktoré sa odohrávajú v tele, čo vedie k bolesti hlavy.

Tejto bolesti sa môžete zbaviť a mozog jednoducho “zohriať” trením hornej časti úst jazykom.

2. Po jedle si nečisti zuby

Čistenie hneď po jedle sa môže zdať ako najlepší spôsob, ako vypláchnuť všetky zvyšky z úst, ale nie je to tak. Je to preto, že veľa potravín, ktoré jeme alebo pijeme, je kyslých (napríklad paradajky, citróny, pomarančová šťava atď.). Kefka hneď potom môže urýchliť účinok kyseliny na sklovinu a spôsobiť jej eróziu. S čistením zubov po jedle preto počkaj asi 30 minút.

 

1. Žuvačka zlepšuje pamäť

Štúdia vykonaná na Coventry University zistila, že žuvanie žuvačky s mätovou príchuťou môže výrazne znížiť pocit únavy. V samostatnej štúdii psychológovia so sídlom vo Veľkej Británii zistili, že žuvačka môže zlepšiť skóre testu a zlepšiť pamäť o približne 35%. Takže nabudúce, namiesto toho, aby si pri učení skúšal rôzne nefunkčné triky, môžeš si dať žuvačku.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov