Tipy a triky

Tieto potraviny majú naozaj pozitívny vplyv na tvoje zdravie

potraviny

videní: 2.6K

5. Granátové jablko

Niekoľko štúdií preukázalo potenciálne protizápalové vlastnosti granátového jablka, ktoré sa vysvetľujú vysokým obsahom antioxidantov v tomto ovocí.

Ďalšie štúdie preukázali vplyv denného príjmu šťavy z granátového jablka počas 2 týždňov na zníženie krvného tlaku u pacientov s hypertenziou. Pravidelný príjem šťavy z granátového jablka je tiež považovaný za prospešný pre zlepšenie prietoku krvi u pacientov s koronárnym srdcovým ochorením.

Vďaka vitamínom a minerálnym látkam, ktoré obsahuje, je granátové jablko schopné zvýšiť koncentráciu hemoglobínu a počet červených krviniek.

6. Červená repa

Červená repa je bohatá na železo, ktoré je rozhodujúce pre rast, vývoj a fungovanie buniek.

Červená repa obsahuje aj celý rad vitamínov a prvkov dôležitých pre tvoje zdravie – vitamín A, vitamín C, folát, mangán, tiamín, riboflavín, vitamín B6, horčík, draslík a mnohých ďalších.

Červená repa je dobrý zdroj vlákniny, ktorá zlepšuje trávenie. Zavedenie červenej repy do stravy môže zabrániť zápche a iným tráviacim ťažkostiam.

7. Horká čokoláda

Kakaový prášok, ktorý sa nachádza aj v horkej čokoláde, sa osvedčil pri znižovaní množstva “zlého” cholesterolu, ktorý poškodzuje steny tepien a ciev.

Štúdie ukázali, že príjem horkej čokolády zlepšuje prietok krvi do mozgu, čo významne zlepšuje funkciu mozgu.

8. Cesnak

Pravidelné užívanie cesnaku (surového aj v jedle) môže byť dobrým preventívnym opatrením proti bežnému nachladnutiu. Štúdie ukázali, že je schopný znížiť frekvenciu tohto ochorenia u dospelých vďaka svojim antivírusovým a antibakteriálnym vlastnostiam.

Štúdie tiež dokázali, že cesnak môže znížiť riziko srdcových ochorení. Je to preto, že dokáže znížiť krvný tlak a aj množstvo cholesterolu v tele.

Nezabudnite však, že tieto tipy nenahradia profesionálnu lekársku starostlivosť.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov