Zaujímavosti

Najlenivejšie psie plemená, ktoré si môžete zaobstarať!

psie plemená

videní: 5.4K

Francúzsky buldog

Na rozdiel od iných plemien psov nie je francúzsky buldoček očarujúci a nápadný, ale aj tak je to svojím spôsobom krásny pes. Pes je malého vzrastu s netopierími ušami, ale jeho telo je mohutné so svalnatou stavbou. Srsť psa je krátka, preto sa ľahšie upravuje.

Francúzsky buldoček bol kedysi krysarom (pes, ktorý chytá potkany), ale teraz je obľúbeným domácim spoločníkom pre rodiny a výstavným psom, ktorý rád relaxuje na pohodlnom mieste.

Anglický buldog

Anglický buldog je pes divokého vzhľadu. Široký, svalnatý so širokou hlavou, ktorá má previsnutú hornú peru a silnú spodnú čeľusť, dodávajú psovi divoký vzhľad. Pes je však hravý, priateľský, rozhodný a odvážny. Pes je trochu tvrdohlavý, ale s pokojnou dôstojnosťou a veľmi chráni svoju rodinu.

Anglický buldog bol pôvodne vyšľachtený ako bojový pes v krvavých športoch. Našťastie sa z nich v priebehu rokov stali skôr spoločníci domácich zvierat než bojovníci. Anglický buldog dnes nechce nič iné, len získať pozornosť a užívať si spánok vedľa svojich majiteľov.

Nemecká doga

Psie plemená vo veľa prípadoch vznikli ako pracovné psy na lov a stráženie; nemecká doga je jedným z týchto plemien. Dnešné nemecké dogy stratili svoju dravosť ako lovci a strážcovia, ale nestratili svoju odvahu a odhodlanie brániť svoju ľudskú rodinu. Veľká veľkosť a hlasný štekot tohto psa odradí, ak nie vystraší votrelcov.

Rodiny by si mohli želať rozkošnejšieho domáceho miláčika, ktorý je veľmi láskavý. Pes má pokojnú, hravú povahu a je nežný k deťom. Poslušnosť ešte viac zlepší osobnosť nemeckej dogy.

Zdroj: wonderslist / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov