Zaujímavosti

Najlenivejšie psie plemená, ktoré si môžete zaobstarať!

psie plemená

videní: 5.4K

Čau-čau

Čau-čau bol kedysi obľúbeným psom starej čínskej cisárskej rodiny. Fyzicky vyzerá ako kombinácia huňatého leva a malého medveďa. Pes má odľahlú povahu, ale zároveň je pozorný a verný členom svojej rodiny, aj keď má tiché správanie.

Socializácia je pre psa dôležitá, pretože môže byť ochranársky a teritoriálny, čo má za následok, že pes je agresívny alebo plachý voči iným ľuďom. Čau-čau, ktorý bol správne vychovaný, bude otvorenejší a priateľskejší.

Bullmastif

Napriek tomu, že bulmastif je mierny typ psa, je dobrým strážnym psom svojej rodiny. Fyzický vzhľad bulmastifa ukazuje, že je to robustne stavaný a veľký pes, ktorý môže byť hrozivým odstrašujúcim prostriedkom pre votrelcov alebo útočníkov. Napriek tomu, že bulmastif je strážny pes, môže byť milujúcim rodinným miláčikom, ktorý je ušľachtilý, dôveryhodný a sebavedomý.

Krátka srsť tohto psa uľahčuje starostlivosť, hoci môže byť slintavý. Okrem toho srsť nepúšťa príliš veľa chlpov, takže upratovanie neporiadku je jednoduché. Bullmastif nie je vysokoenergetický pes, hoci keď je o dva roky mladší, má veľa energie.

Chrt

Chrt je jemný psík, ktorý sa najradšej vyťahuje pri ohni v blízkosti svojho majiteľa a rodiny, ale pes má aktívnejšiu úlohu. Chrty majú telo s aerodynamickou stavbou, úzkou hlavou, dlhými nohami a svalnatou zadnou časťou. Fyzická podoba psa vyplýva z jeho určenia byť poľovným psom. V súčasnosti sa toto psie plemeno zúčastňuje na psích pretekoch.

V skutočnosti, keď inému človeku poviete “chrt”, prvé, čo mu napadne, je psia dostihová dráha. Greyhound dokáže vyvinúť rýchlosť 65 až 70 kilometrov za hodinu a je to Ferrari medzi psami.

Shih Tzu

Kvapka leva, pridať lyžičky králika, dve unce domácej mačky, jeden diel šaša, dať kvapku baletky, štipku starca, trochu žobráka, polievkovú lyžicu opice, zmiešať jeden diel tuleňa, kvapku medvedíka zmiešaného s čínskym a tibetským psom. Takto zdĺhavo opisuje psa Shih Tzu americký skladateľ a učiteľ James Mumsford.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov