Tipy a triky

Cibuľa: Položte si ju na noc k posteli a zobuďte sa s prekvapením!

cibuľa

videní: 3.0K

 

Ak máte v izbe kovový rám postele alebo iný kovový predmet, na ktorom sú stopy hrdze, použite naň nakrájanú cibuľu. Podržte ju tam niekoľko sekúnd, aby urobila svoje zázraky. Potom sa pohodlne usaďte a sledujte, ako hrdza zázračne zmizne!

Uh-oh, pozrite sa dole. Máte špinavé topánky! Pokračujte, nakrájajte surovú cibuľu a potrite si ňou topánky na niekoľko minút. Ľahko tak odstránite škvrny od blata a trávy. Na záver použite vlhkú handričku, aby ste zotreli všetky zvyšky.

Dobre, vyzerá to tak, že cibuľa je všeliek na všetky domáce problémy, ktoré máte. Ale nielen na ne – vaša kuchyňa je plná vecí, ktoré vám uľahčia domáce práce! Niektorí ľudia majú lístky mäty nielen v spálni, ale po celom dome, aby odohnali myši!

Plátky uhorky sú známe ako liek na unavené oči. Ale uhorkové šupky pôsobia ako odstrašujúci prostriedok na mravce!

Alebo môj osobný favorit: cesnak na odohnanie pavúkov! Najlepší spôsob je domáci sprej.

Strieborné rybky spôsobujú v domácnostiach spúšť. Ak sa dostanú do vašej spálne, je pravdepodobné, že vám poškodia oblečenie, koberec a záclony. Aby ste všetkému tomuto neporiadku zabránili, majte nablízku škoricu! To isté platí aj pre mole.

A ak vás v ten deň čaká dôležitá skúška alebo stretnutie, vezmite si škoricu so sebou! Chrumkanie škorice počas učenia sa na test alebo memorovania prejavu vám pomôže lepšie si uchovať informácie!

Ak sa ocitnete tvárou v tvár švábovi vo vašej domácnosti, je čas rýchlo konať! Rozsypte v miestnosti niekoľko bobkových listov. Šváby neznášajú jeho vôňu. Ešte lepšie funguje, ak ich rozdrvíte, pretože ich aróma bude ešte silnejšia. Vôňa rozdrvených lístkov mäty a surových strúčikov cesnaku tiež vyženie šváby ďaleko od vášho domova!

Pokiaľ ide o čistiace prostriedky, citrusové šupky majú podobne ako cibuľa mnoho využití. Vyleštia mosadz, meď a všetky farebné kovy a dodajú im krásny lesk.

Keď už sme pri tom, ak vám došiel krém na topánky, jednoducho si ich potrite vnútornou stranou banánovej šupky. Funguje to rovnako! Banánová šupka sa používa aj na leštenie izbových rastlín, aby získali zdravý lesk.

Ďalší dobrý tip pre milovníkov rastlín. Prestaňte vyhadzovať použité čajové vrecúška! Vlhké lístky vyberte zo sáčku a posypte nimi zeminu. Čajová usadenina pôsobí ako prírodné hnojivo!

Žuvanie čerstvých byliniek robí zázraky tým, že prirodzene osviežuje dych. Preto si mnohí ľudia nechávajú pri posteli vetvičky petržlenu, mäty, rozmarínu alebo estragónu. Odstráni ranný dych ešte skôr, ako vstanete z postele, paráda!

Ak sa vám póry zdajú príliš veľké, rozrežte paradajku na polovicu a šťavnatou časťou si potrite tvár. Nechajte ju pôsobiť 15 minút a potom zvyšky zmyte. Okrem toho, že paradajka minimalizuje póry, je vďaka všetkému vitamínu C v nej aj prirodzeným rozjasňovačom pleti!

Niektoré štúdie zistili, že linalool v bazalke pomáha zlepšiť náladu. Vetvičky rozmarínu sa hodia aj v blízkosti postele pri nespavosti a odbúravaní stresu!

Tu je jedna zvláštnosť (akoby tá druhá nebola): 20 minútové varenie zemiakových šupiek vytvára prírodné farbivo na vlasy! Môže vám pomôcť zamaskovať šediny alebo len dodať vlasom extra lesk! Len nezabudnite najprv nechať vodu vychladnúť, než si ju vylejete na hlavu. Au!

Surové zemiakové plátky pomáhajú aj pri blednutí tmavých kruhov pod očami. Vitamín C a niacín v nich majú rozjasňujúce účinky na pleť.

Zdá sa, že niektorí ľudia majú pri nočnom stolíku vždy jablko. Nie je to príliš prekvapujúce, keď sa dozviete, že vôňa zelených jabĺk pomáha zmierňovať bolesti hlavy!

A tu je jeden zábavný postup: keď budete nabudúce robiť drepy alebo sedy-lehy, podržte si medzi kolenami jablko. Takto budete pri cvičení brušných svalov aktivovať aj svaly na vnútornej strane stehien!

Alebo ak ste ako ja a cvičenie nie je vaša parketa, tu je zábavný DIY projekt: zbavte jablko jadierok a použite ho ako svietnik! Vytvorí krásnu jesennú dekoráciu! Aspoň kým nezačne hniť…

Cibuľa: Položte si ju na noc k posteli a zobuďte sa s prekvapením!

Zdroj: brightside / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov