Zdravie

Trápi vás nevoľnosť? Lieky potrebovať nebudete, stačí týchto pár potravín

nevoľnosť

videní: 2.6K

Nevoľnosť – nauzea, môže mať rôzne príčiny, prejavy sú však rovnaké. Nemusíš hneď siahať do lekárničky, k najlepším pomocníkom patrí napríklad zázvor.

Ak si na tom horšie a čo i len myšlienka na jedlo tvoj stav zhoršuje, nezúfaj. V takýchto prípadoch je potrebné dodať telu energiu, načerpať silu a nechať jedlo usadiť sa v žalúdku. Prečo vlastne cítime nevoľnosť?

 

 

Hlavnými dôvodmi sú:

  • tráviace problémy
  • otrava jedlom
  • liečba rakoviny
  • tehotenstvo
  • vírusy

Dostatok odpočinku a pravidelný pitný režim spravia so žalúdkom hotový zázrak, no veľakrát máme povinnosti, ktoré sa odložiť nedajú,a tak so zaťatými zubami prežívame takéto nepríjemné dni. V takýchto prípadoch je potrebné zamerať na potraviny, ktoré pomôžu nevoľnosť znížiť.

Zázvor

Zázvor, Koreň, Reďkovky, Korenie, Zložka, Zdravé

Ľudia ho používajú už celé desaťročia pri rôznych nevoľnostiach. Zázvor obsahuje gingeroly a shogaoly, ktoré stimulujú vyprázdnenie žalúdka a zmierňujú pocit nevoľnosti. Štyri nezávislé štúdie dokonca ukázali, že zázvor bol pri znižovaní intenzity nevoľnosti a frekvencie zvracania u tehotných žien účinnejší ako placebo efekt.

Vývar

Slepačí alebo zeleninový vývar je liekom na všetko. Od bolesti hlavy až po tráviace problémy. Je veľmi dobrým zdrojom živín, ktoré sa ľahko strávia, ak sa necítite dobre. Ak počas nevoľnosti piješ menej tekutín alebo sa potíš, vývar ti pomôže nahradiť stratené tekutiny, soľ a elektrolyty.

Potraviny, ktoré majú rýchly, no krátky účinok

Banán, Tropické Ovocie, Žltá, Zdravé, Čerstvé, Zrelé

Medzi potraviny, ktoré zmierňujú pocit nevoľnosti patria aj banány alebo ryža. Sú ľahšie konzumovateľné, pretože sú nevýrazné a jednoducho sa trávia. Sú tiež dobrým zdrojom energie a živín, ktoré telo tak potrebuje. Majú vysoký obsah draslíka. Tieto potraviny však ľudom z dlhodobého hľadiska neposkytnú dostatok živín, takže pomôžu iba na krátko.

 

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov