Zaujímavosti

Chutné potraviny, ktoré vám prirodzene zlepšia náladu

potraviny

videní: 825

Mušle

Tento nezvyčajný druh morských plodov je jedným z najlepších zdrojov vitamínu B12 na svete. Prečo je to také dôležité? Chráni váš mozog, čo znamená, že bude fungovať na plné obrátky čo najdlhšie. Mušle obsahujú aj celý rad ďalších vitamínov a minerálov, ktoré vaša štítna žľaza potrebuje, aby ste boli šťastní a plní energie.

Jogurt

Jogurt možno v prvom momente nepovažujete za obzvlášť zdravú potravinu – je to predsa len mliečny výrobok. Avšak práve obsah vápnika je skutočne dôležitý. Niektoré jogurty obsahujú viac vápnika ako mlieko! Nízka hladina vápnika môže spôsobovať podráždenosť a depresiu, takže ak budete jesť jogurt a udržiavať hladinu vápnika, udržíte si aj dobrú náladu.

Ústrice

Ústrice sú známe svojimi afrodiziakálnymi vlastnosťami, ale tým ich dobré vlastnosti nekončia. Konzumácia ustríc prospieva vášmu mozgu z dvoch hlavných dôvodov. Po prvé, obsahujú tyrozín – aminokyselinu, ktorá zvyšuje výkonnosť mozgu. K tomu prispieva aj množstvo zinku v ustriciach, ktorý je potrebný pre fungovanie mozgu a hladinu energie. Ako vidíte, ustrice vám môžu zlepšiť náladu na viacero spôsobov!

Banány

Banány majú celý rad výhod, no žiadna z nich nie je väčšia ako skutočnosť, že sú plné draslíka. Keď ste v strese, hladina draslíka prudko klesá, takže konzumácia banánov vás udrží v pokoji a pohode. Akoby to nestačilo, majú veľmi nízky obsah kalórií, takže dokážu udržať vaše svedomie aj náladu!

Horká čokoláda

Určite vás neprekvapí, že po čokoláde sa budete cítiť skvele! V skutočnosti uvoľňuje endorfíny, ktoré vám dodajú rovnaký pocit šťastia, ako keď sa to v spálni rozhorí. Najlepšie je jesť čokoládu s mierou a vybrať si nejakú s vysokým podielom kakaa. Len s malým množstvom mliečnych výrobkov je to prakticky zelenina!

Terapeutická úloha potravín nie je nový koncept. Staroveké civilizácie používali určité potraviny a byliny na liečbu ochorení vrátane porúch nálady. Dnes vidíme, že sa táto stará múdrosť znovu objavuje a je podložená vedeckými dôkazmi.

Zdroj: themost10 / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov