TOP 10

TOP10 vecí, o ktorých ste nevedeli, že sa dajú tiež recyklovať

recyklovať

videní: 945

Všetci vieme, že by sme mali recyklovať plastové fľaše, papier, kartóny, kovy, sklo, plastové vrecká a ďalšie veci. Existuje však veľa vecí, o ktorých ste pravdepodobne ani netušili, že by sa mohli recyklovať, vrátane niektorých potrieb pre domácnosť a odevy, ktoré už nepotrebujete.

Bežecké topánky

Po určitom počte nabehaných kilometrov sa obuv opotrebuje a musíte si kúpiť nové. Namiesto toho, aby ste ich len tak vyhodili do humanitného koša , ich v niektorých obchodoch môžete vrátiť naspäť. Takéto topánky sa potom menia na basketbalové kurty, dráhy a ihriská.

Koberec

Existuje celý rad zariadení na recykláciu kobercov, aj keď sú staré, roztrhané, znečistené či opotrebované. Ak poznáte značku svojho koberca, organizácie vám pomôžu určiť, či sa koberec dá recyklovať na konkrétny účel.

CD-čka

 

 

Mnohí z nás už prešli z používania CD diskov na nákup všetkej našej hudby digitálne alebo si nahrávame veci na USB-čko. Namiesto toho, aby ste staré CD-čká vyhodili, môžete ich znovu použiť a nájsť pre nich nové využitie ako umelecký projekt pre domácich majstrov. To isté platí pre staré DVD alebo videohry.

Kompaktné žiarivky

Niektoré organizácie majú jednotky na recykláciu kompaktných žiariviek. Spýtajte sa v miestnom obchode, či ich môžete darovať niekomu, kto by ich mohol znovu použiť.

Okuliare

Každý z nás zo slabým zrakom mal už nejakú nehodu s okuliarmi, vďaka ktorej sú pre nás zbytočné. Niektoré spoločnosti však používajú staré okuliare, upravujú ich a dávajú ľuďom, ktorí ich potrebujú. Okuliare na čítanie a okuliare na predpis môžu byť tiež darované.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov