TOP 10

TOP10 vecí, o ktorých ste nevedeli, že sa dajú tiež recyklovať

recyklovať

videní: 992

Vínové zátky

Ak si tu a tam vypijete pohárik vínka, nezabudnite si nechať zátku. Niektoré spoločnosti zátky po rozdrvení znovu upravia a použijú znova, alebo z nich vyrobia iné spotrebné predmety.

Mobilné telefóny

Každoročne sa recykluje menej ako 20 % mobilných telefónov, aj napriek tomu, že niektoré organizácie ich môžu opraviť a dať ich ľudom v núdzi. Ľahko by ste tak pomohli rodine s nízkymi príjmami.

Inhalátory

Po asi 160 výdychoch väčšina inhalátorov putuje do koša. Inhalátory však obsahujú cenné materiály ako je hliník a plast, ktoré sa dajú opätovne použiť na výrobu lekárskeho vybavenia.

Atramentové kazety

Každý, kto používa tlačiareň vie, koľko problémov je s výmenou atramentových kaziet. Existuje niekoľko skupín a kancelárskych spoločností, ktoré ponúkajú jednotlivcom či podnikom výhodu pri recyklácii atramentových kaziet, ktoré obsahujú komponenty, ktoré sa dajú použiť na vytvorenie ďalších kancelárskych potrieb.

Olej

Vždy keď vaše auto potrebuje výmenu oleja, zvážte darovanie toho starého. Tento olej sa aj napriek svojej zdanlivo zlej štruktúre môže rafinovať a transformovať na mazivá a iné ropné produkty.

Odpad z cigariet

Cigaretové ohorky môžu byť dosť hrubé, ale zber cigaretového odpadu z popolníkov a zeme môže pomôcť znížiť uhlíkovú stopu mesta. Zložky sa od týchto cigariet oddelia, kde sa časti rozrežú na pelety a znovu sa predajú, zatiaľ čo časti papiera a tabaku sú kompostovateľné.

 

 

Zdroj: ambientbp | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov