TOP 10

Viete, ktoré potraviny vás spravia šťastnejšími?

potraviny

videní: 3.1K

Viete, ktoré potraviny vás spravia šťastnejšími? Možno si budete myslieť, že to nie je možné, ale opak je pravdou.

Potraviny a celkovo jedlo vás dokážu urobiť šťastnejšími. Musíte však nájsť tú správnu rovnováhu a nezvyknúť si na veľké množstvá jedla kvôli “šťastiu”. Nižšie je uvedený zoznam potravín, ktoré obsahujú prírodné antidepresíva a hormóny šťastia. Inými slovami, zoznam 10 potravín, ktoré vám robia radosť. Alebo top produkty, ktoré vám pomôžu stať sa šťastnejšími.

Tieto potraviny vás spravia šťastnejším človekom

10. Grécky jogurt

Grécky jogurt má veľa vápnika (viac ako mlieko). Obsahuje tiež viac bielkovín ako bežný jogurt, čo uľahčuje chudnutie. Ale je to nízkokalorický a diétny produkt. Tiež nemá veľa cukru. Pomáha zlepšovať imunitný systém a taktiež pomáha pri depresiách.

9. Kokosové orechy

Napriek tomu, že kokosové orechy sú bežné v dezertoch, kokosy (presne dužina) obsahujú triglyceridy. Triglyceridy sú špeciálne tuky, ktoré zlepšujú náladu a udržujú mozog v tóne. Kokos obsahuje množstvo liečivých látok, prírodný olej a antioxidanty. Zlepšuje trávenie a videnie. Kokosové mlieko má príjemnú vôňu a dobrú chuť. Kokosy nejakým spôsobom pomáhajú ľuďom cítiť sa šťastne a energicky, no má aj svoje nevýhody.

8. Mäkkýše

Mušle alebo mäkkýše obsahujú vysoké množstvo vitamínu B12, jódu, bielkovín, selénu a zinku a zároveň majú nízky obsah kalórií a tuku. Ako už bolo spomenuté, jód pomáha podporovať činnosť štítnej žľazy, čím pomáha regulovať náladu.

7. Čierna čokoláda

Čierna – horká čokoláda zlepšuje prekrvenie mozgu a poskytuje okamžité zvýšenie koncentrácie a nálady. To vám pomôže cítiť sa energickejšie a šťastnejšie. Hlavným rozdielom čiernej čokolády od iných druhov čokolády je, že nemá mlieko, ale veľa kakaa a čokoládového likéru. Čierna čokoláda je tiež proti starnutiu. Má viac antioxidantov ako červené víno alebo zelený čaj. Čokoláda je ďalšou z top potravín, ktoré vás urobia šťastnými.

6. Švajčiarsky mangold

Ďalší produkt šťastia. Je to málo používaná zelenina, ktorá obsahuje veľa horčíka. Horčík je dôležitou súčasťou biochemických reakcií, ktoré zvyšujú hladinu energie v ľudskom tele. Štúdia vykonaná v roku 2009 zistila, že nízka hladina horčíka v tele zvyšuje úroveň depresie.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov