Zaujímavosti

Toto sú tie najjedovatejšie potraviny na svete, poznáte ich?

potraviny

videní: 5.7K

Krvavé mušle

Konzistencia, akú majú surové mušle, môže každého vytočiť, a to je viac ako to. Zbierajú sa v oblastiach Tichého oceánu, Mexického zálivu a Atlantického oceánu a majú extra množstvo hemoglobínu. To je látka, ktorá spôsobuje, že vaša krv je červená, a preto majú krvavé mušle karmínovú farbu. Šokujúcejšie je, že obsahujú množstvo baktérií, ktoré môžu spôsobiť dyzentériu, brušný týfus a hepatitídu typu A. Šanca je ešte väčšia, ak mušle pochádzajú z čínskej vody. Hoci môžu pozvať na hepatitídu, napriek tomu ich mnohí ľudia radšej konzumujú.

Rebarbora

Z rebarbory sa dá pripraviť chutný puding alebo koláč, ale ak zjete nesprávnu časť, môže sa to skončiť ako vaše posledné jedlo. Listy tejto rastliny obsahujú chemickú látku nazývanú šťavelan. Ak ich zjete, môže vám to sťažiť dýchanie a tiež spôsobiť záchvaty, zlyhanie obličiek a dokonca môže spôsobiť smrť. Tieto stonky tiež obsahujú túto chemickú látku, hoci nie vo veľkom množstve.

Fugu

Fugu je japonská pochúťka, ktorú musíte jesť len na vlastné riziko. Nazýva sa aj ryba puffer a je to jeden z najjedovatejších živočíchov na celom svete. Kuchári musia absolvovať dvojročné školenie, kým môžu pripravovať toto jedlo, a musia prejsť testom, ktorý neabsolvuje približne tretina uchádzačov. Niektoré časti, ako napríklad vaječníky, črevá a pečeň, obsahujú chemickú zlúčeninu známu ako tetrodotoxín, ktorá je 1 200-krát toxickejšia v porovnaní s kyanidom. Je známa vďaka pocitu mravčenia, ktorý spôsobuje na perách. Tento toxín môže dokonca paralyzovať svaly človeka a spôsobiť udusenie, aj keď je človek pri plnom vedomí. Podľa britského denníka Daily Mail. 30 – 50 ľudí každoročne zomrie po konzumácii fugu.

Zvláštne, ale pravdivé, tieto inak normálne vyzerajúce rastliny a potraviny môžu skutočne spôsobiť veľké problémy. Nielenže vám môžu spôsobiť zdravotné ťažkosti, ale dokonca vás môžu pripraviť o život, a preto sa im treba vyhýbať.

Zdroj: wonderslist / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov