Zaujímavosti

TOP10+: Filmy, ktoré predpovedali budúcnosť

filmy

videní: 1.3K

Určite vieš, že Simpsonovci predpovedali veľa vecí, ktoré sa postupom času naozaj stali. Ako sú ale na tom hollywoodske filmy?

V poslednej dobe sa často stretávame s paralelami, ktoré sú medzi filmami a skutočnosťou. Dobrým príkladom je seriál Simpsonovci, ktorý už veľakrát predpovedal budúcnosť a v predstihu rokov nám ukázal veci, ktoré sa neskôr aj stali. Dnes sa ale pozrieme na filmy, ktoré by si si mal možno znova pozrieť, aby si uveril.

Nákaza (2011)

TOP10+: Filmy, ktoré predpovedali budúcnosť

Takto to dopadne, keď sa fikcia premietne do reality, o čom svedčí aj rok 2020. Film sa v posledných mesiacoch znova dostal do povedomia a patrí medzi top 10 sledovaných filmov na iTunes. Ak si ho ešte nevidel, mal by si tak spraviť. Nič viac o proroctve v tomto rebríčku nenájdeš.

Cable Guy (1996)

TOP10+: Filmy, ktoré predpovedali budúcnosť

Jim Carrey ako Chip má na konci tejto bizarnej tragi-komédie príhovor, v ktorom predpovedá budúcnosť plnú vymožeností, ktoré dnes považujeme za samozrejmosť. Hovorí tam o veciach, ako prepojená televízia, že každý bude mať telefón aj počítač. Keď budeš chcieť, môžeš navštíviť Louvre na jednom kanáli a sledovať ženské zápasy na druhom. Film bol pritom natočený v 90-tých rokoch.

Truman Show (1998)

TOP10+: Filmy, ktoré predpovedali budúcnosť

Jim Carrey znovu môže za sled udalostí v budúcnosti. Tentokrát predpovedal neprimeranú posadnutosť sledovaním toho, ako žijú svoj život cudzí ľudia – keď dnes sledujeme YouTube alebo reality show.

Total Recal (1990)

TOP10+: Filmy, ktoré predpovedali budúcnosť

Uber, Tesla a Google patria medzi spoločnosti, ktoré pracujú na tom, aby naše cesty brázdili autonómne autá.

Super Mario Bros. (1993)

TOP10+: Filmy, ktoré predpovedali budúcnosť

Jedna z finálových snímok, ktorá sa odohráva v New Yorku, ukazuje udalosť, ktorá sa následne 11. septembra 2001 stala reálnou tragédiou. Dvojičky, ktoré boli kvôli filmovým účelom premenované na Koopské veže, sa rozpadnú potom, čo jednou z nich preletí lietadlo.

Návrat do budúcnosti II (1989)

TOP10+: Filmy, ktoré predpovedali budúcnosť

Film predpovedal éru videohovorov, televízory s plochou obrazovkou, prenosné technológie (telefóny) aj skenovanie odtlačkov prstov.. a to nie je zďaleka všetko. Napríklad predpovedali, že Chicago Cubs vyhrajú svetovú sériu v roku 2015.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov