Zaujímavosti

Poprava nie je koniec: Títo ľudia dokázali prežiť

poprava

videní: 5.5K

Joseph Samuel (1780 – 1806)

Samuel a jeho gang boli obvinení z lúpeže a vraždy policajta. Keď sa rozšírila správa o obesení Josepha Samuela, prilákala veľký dav, ktorý sa zhromaždil na mieste popravy. Počas popravy voz, na ktorom stál, odišiel, ale Samuel namiesto toho, aby visel vo vzduchu, spadol na zem, keď mu prasklo lano okolo krku. Dav sa triasol a šomral medzi sebou. Narýchlo sa uskutočnil ďalší pokus, ale tentoraz sa povraz skĺzol a predĺžil, preto sa Samuelove nohy dotkli zeme. Ľudia vzrušene zaburácali. Pri treťom pokuse sa lano opäť pretrhlo. Dav kričal, aby Samuela vyslobodili, lebo verili, že je to znamenie od Boha. Poslali po guvernéra, ktorý prišiel, vyšetril to a na žiadosť ľudu zmiernil Jozefovi Samuelovi trest na doživotie.

Wenseslao Moguel (cca 1880)

 

Moguel bol zajatý počas bojov v mexickej revolúcii a v roku 1915 bol bez súdu odsúdený na smrť. Jeho príbeh o prežití je neuveriteľný. Zastreľovací oddiel ho zastrelil 9-krát, pričom deviata guľka mu z tesnej blízkosti prešla priamo cez hlavu, aby mu zabezpečila smrť. Moguel však nielenže nejako prežil, ale podarilo sa mu aj utiecť z väzenia. V roku 1937 sa objavil v rozhlasovej relácii Ripley’s Believe It Or Not. Na uvedenej fotografii je vidieť Moguela, ako ukazuje na jazvu po strelnej rane.

Willie Francis (1929 – 1947)

Vo veku 16 rokov sa Willie Francis stal prvým prípadom neúspešnej popravy elektrickým prúdom v Spojených štátoch. Po vražde svojho zamestnávateľa – majiteľa lekárne – bol Francis usvedčený a odsúdený na trest smrti na elektrickom kresle. Pri podávaní smrtiaceho prúdu svedkovia uvádzajú, že počuli chlapca kričať: “Zoberte to! Vezmite to preč! Nechajte ma dýchať!”. Iná správa tvrdila, že povedal: “Ja n-neumieram!”. Popravcovia zostali ohromení. Neskôr sa zistilo, že elektrické kreslo Willieho Francisa nezabilo, pretože ho nesprávne nastavil väzenský dozorca, ktorý bol v tom čase opitý.

Williemu teda dovolili žiť, ale len rok, potom sa ale nakoniec jeho poprava konala na inom elektrickom kresle, ktoré nenastavil opilec.

Zdroj: wonderslist / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov