Zaujímavosti

Poprava nie je koniec: Títo ľudia dokázali prežiť

poprava

videní: 5.2K

Poprava nie je koniec: Existencia času je v ľudskom živote veľmi dôležitá. Niekedy sa zdá, že “čas” má svoje vlastné vrtochy. Nasledujúci ľudia sú tí, ktorých ľudia odsúdili na smrť, ale čas vyniesol vlastný rozsudok a povedal: “Tvoj čas ešte nenastal!”, a tak žili napriek všetkému ľudskému úsiliu.

Poprava nie je koniec: Títo ľudia ju oklamali

Elizabeth Proctorová (1652 – neznáme)

Počas čarodejníckych procesov v Saleme (1692-93) bola Elizabeth Proctorová spolu s manželom obvinená z čarodejníctva a po súdnom procese odsúdená na smrť. Elizabeth bola tehotná, a preto jej bol udelený odklad popravy až do narodenia dieťaťa. Manželova poprava sa odohrala 19. augusta 1692. Salemské čarodejnícke procesy boli v tom čase veľkou senzáciou. Čoskoro zasiahol guvernér a nariadil oslobodiť 153 ľudí (ktorí boli neprávom odsúdení bez presvedčivých dôkazov). Elizabeth bola medzi prepustenými.

John Henry George Lee (1864 – cca 1945)

John Lee bol odsúdený za vraždu svojej zamestnávateľky, slečny Emmy Keyseovej, ktorú usmrtil sekerou, následne jej podrezal hrdlo nožom a potom podpálil jej dom. Bol odsúdený na trest smrti obesením. V deň obesenia ho previezli do väznice v Exeteri. Musel stáť na padacích dverách, pod ktorými by viselo jeho mŕtve telo, keby sa dvere nepokazili. Pokúsili sa ho znovu obesiť, ale nepodarilo sa im to. Po troch neúspešných pokusoch minister vnútra znížil Johnovi Leemu trest na doživotie.

Zoleykhah Kadkhoda (1977)

V Iráne bola mladá žena menom Zoleykhah Kadkhoda obvinená z cudzoložstva a odsúdená na trest smrti ukameňovaním. Kadkhoda bola pochovaná po pás, ale krátko po začatí kameňovania sa objavila ostrá nesúhlasná reakcia dedinčanov. Kamenovanie však pokračovalo a kým sa zastavilo, Kadkhodu považovali za mŕtvu a jej mŕtvolu previezli do márnice. Po príchode tam čoskoro zistili, že dýcha a bola prevezená do nemocnice. Zoleykhah Kadkhoda v ten deň prežila, aby mohla rozprávať svoj príbeh.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov