Zaujímavosti

iPhone na starovekých maľbách? Internet je zmätený

iPhone

videní: 3.5K

Myšlienka cestovania v čase už dlho uchvacovala ľudskú fantáziu a nedávno sa objavila zvláštna teória: prítomnosť iPhone na starých maľbách.

V tomto článku preskúmame štyri historické maľby, ktoré zdanlivo zobrazujú anachronické telefóny iPhone, a prediskutujeme názory odborníkov na tento zaujímavý fenomén.

Mladá žena s listom a poslom v interiéri od Pietera de Hoocha

350 rokov starý obraz od Pietera de Hoocha vyvolal vlnu diskusií o možnosti cestovania v čase. Internet zaujal po tom, čo generálny riaditeľ spoločnosti Apple Tim Cook na tlačovej konferencii spomenul, že počas návštevy múzea v Amsterdame v roku 2016 si všimol na umeleckom diele zariadenie pripomínajúce iPhone.

Obraz vytvorený v roku 1670 zobrazuje ženu sediacu v kresle so psom v lone, zatiaľ čo muž jej daruje „list“. Uprostred pozornosti umeleckého diela na detaily to bol samotný list, ktorý po vyhlásení pána Cooka upútal širokú pozornosť. Hoci niektorí nadšenci umenia naznačujú, že muž žene jednoducho odovzdáva list v tvare obdĺžnika, iní sa domnievajú, že ide o zaujímavé veľkonočné vajíčko, ktoré naznačuje existenciu cestovania v čase.

Pán Cook vyjadril svoj úžas a neistotu nad vynálezom iPhonu. Keď sa ho pýtali na časovú os a miesto vytvorenia iPhonu, odpovedal: „Vždy som si myslel, že viem, kedy bol iPhone vynájdený, ale teraz si už nie som taký istý. S hrdosťou ukázal publiku fotografiu a trval na tom: “Je to ťažké vidieť, ale prisahám, že tam je.”

Waldmüller Die Erwartete od Ferdinanda Georga Waldmüllera

Podmanivá maľba zobrazuje kráčajúcu ženu, ktorá zdanlivo nevníma okolitý svet, zatiaľ čo muž kľačí v popredí a drží kvetinu. Ostrý kontrast medzi jej slnkom zaliatou cestou a jeho zatienenou polohou priťahuje pozornosť. Tento obrázok, ktorý pôvodne získal slávu na internete v roku 2017, keď bol vystavený v múzeu Neue Pinakothek v Mníchove, vyvolal vtipné poznámky, ktoré naznačujú, že ignorovala muža, pretože bola zaujatá slidovaním po Tinderi.

Skutočný význam obrazu však odhaľuje iný príbeh. Intenzívne zameranie ženy je nasmerované na jej spevník, ktorý ilustruje jej hlbokú oddanosť Bohu, ktorá prevyšuje pozemské túžby. Toto vysvetlenie, ktoré pochádza zo samotnej galérie, môže byť prekvapením pre tých, ktorí sú presvedčení, že obraz obsahuje dôkazy o cestovaní v čase. Žiaden iPhone teda na maľbe nie je.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov