Zaujímavosti

Potvrdené! Takto by ste mali zavesiť toaletný papier

toaletný papier

videní: 2.0K

Potvrdené! Konečne sme sa dozvedeli, ako by sme mali správne zavesiť toaletný papier.

Nad alebo pod? Konečne máme odpoveď, ako správne zavesiť toaletný papier

 

 

Je to argument, s ktorým sa stretol každý majiteľ domu. Má koniec toaletného papiera visieť cez hornú časť rolky alebo byť zastrčený pod ňou? Možno budeme mať konečne odpoveď, vďaka patentu z roku 1891 newyorského obchodníka Setha Wheelera.

Wheeler patentoval prvé perforované obrúsky v roku 1871 a spustil svoju Albany Perforated Wrapping Paper Company v roku ’77, dva roky predtým, ako bratia Scott debutovali so svojou značkou. Wheeler podal desiatky patentov až do 20. rokov 20. storočia, vrátane patentov na toaletný papier zvlnený do ozdobných vzorov a jednorazových „vložiek na prsia“, ktoré mali nahradiť drahé korzety. Ale jeho najväčším vynálezom bol dizajn držiaka toaletného papieru v roku 1891. Všadeprítomný prípravok, ktorého patentová ilustrácia vyriešila problém zavesenia „nad/pod“ ešte predtým, ako vôbec začal. Pozrite sa:

 

 

 

 

Odpoveď, ako môžete vidieť vyššie, je „nad“. Žiadne prekvapenie pre odhadovaných 70 percent stieračov, ktorí už túto pozíciu uprednostňujú, uvádza cnet.com. Zástancovia tvrdia, že rolka „nad“ poskytuje ľahší prístup k voľnému koncu toaletného papiera a minimalizuje riziko hromadenia baktérií na stene.

Vehementných 30 percent v „pod“ tábore, že ich pozícia dáva upratanejší vzhľad a robí papier menej náchylným na útoky domácich zvierat. Tieto obavy, ktoré viktoriánski majitelia domov pravdepodobne prehliadli po tom, ako prešli z konopných plátov s aloe na prvé perforované rolky od Wheelera.

Záhada vyriešená!

Zdroj: rd | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov