Zaujímavosti

Bizarné fóbie, ktoré už možno máte aj vy!

fóbie

videní: 5.1K

Omfalofóbia

Ide o ďalšiu naozaj bizarnú fóbiu, omfalofóbiu, pri ktorej má človek strach z pupka. V tomto prípade človek nemá strach len z pupkov iných ľudí, ale aj zo svojho vlastného. Takíto ľudia sa vlastného pupka nedotknú, a aj keď ho uvidia, môže im to spôsobiť veľké nepríjemnosti. Týmto problémom trpia celebrity ako Jenny Frost a Khloe Kardashian.

Ombrofóbia

Či už ide o dramatické akčné scény alebo milostné scény, dážď sa takmer neukazuje ako niečo škodlivé, ale to je niečo, čomu ombrofobici nikdy neuveria. Aj keď sotva mrholí, trpiaci môžu mať záchvaty paniky alebo môžu mať pocit, že ich strhne povodeň spôsobená dažďom. Väčšina ľudí si myslí, že dôvodom tejto fóbie, rovnako ako v prípade väčšiny ostatných, je bolestivý zážitok spojený s dažďom.

Nomofóbia

Nomofóbia je jednou z tých fóbií, ktorými trpí možno veľa ľudí súčasnej generácie. Je to strach z toho, že nebudete mať žiadny kontakt s bunkami. V súčasnosti, keď je väčšina mladých dospelých veľmi závislá od svojich telefónov, je celkom prirodzené, že sa u nich vyvinula úzkosť už len pri pomyslení na nemožnosť používať svoje zariadenia. Podľa štúdie majú muži v porovnaní so ženami väčšiu šancu na vznik nomofóbie. Štatistiky tiež ukazujú, že 65 % Američanov spí s mobilným telefónom vedľa seba, je to také dôležité. Každému piatemu človeku by tiež nevadilo ísť bez topánok aj týždeň, ale bez mobilného telefónu zostať nedokáže.

Uránofóbia

Toto je naozaj, naozaj divné. Existujú ľudia, ktorí majú zvláštny strach z neba a pociťujú nevoľnosť, veľký strach a závraty už pri samotnej myšlienke alebo zmienke o nebi. Dôvodom môže byť možno obrovskosť neba a veci, ktoré možno očakávať, ako napríklad stretnutie so Stvoriteľom, anjelmi a svojimi blízkymi – to všetko môže byť príliš ohromujúce.

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov