Zaujímavosti

Je bezpečné používať alobal na varenie a pečenie?

alobal

videní: 3.8K

Takže, mali by sme sa obávať o naše zdravie?

Úprimne povedané, pravdepodobne ste v bezpečí, pokiaľ pri varení nepoužívate stále alobal. „Pre väčšinu ľudí by to nemal byť problém, pretože množstvo hliníka, ktoré sa vtiahne do jedla počas procesu varenia, je veľmi nepodstatné,“ hovorí Adams. Len majte na pamäti striedmosť. „Nechceli by ste pripravovať tieto druhy potravín na fólii mnoho dní v týždni,“ dodáva. “Ak príležitostne varíte kyslé jedlá na fólii, nie je to problém.”

Ale tento problém by ste nemali úplne ignorovať, hovorí Adams. “Ak vám hrozí Alzheimerova choroba, možno budete chcieť obmedziť varenie s alobalom, pretože sa preukázala súvislosť medzi chorobou a vysokým množstvom hliníka v strave človeka.” Dávajte si pozor aj na množstvo soli a korenia, ktoré do jedla pridávate; vysoké množstvá týchto vecí môžu tiež prispieť k vylúhovaniu hliníka.

Alobal a jeho alternatíva

Existuje niekoľko spôsobov, ako obmedziť používanie hliníkovej fólie, pretože to určite nemôže ublížiť. Adams má návrh: „Pre mňa osobne som prešla takmer výlučne na varenie na pergamenovom papieri, ako sa len dalo. Väčšinu dní v týždni varíme doma, takže si myslím, že je to pre našu rodinu bezpečnejšie. Ak mi však chýba papier na pečenie, nemusím sa obávať, že občas použijem alobal.“

Na grilovanie zeleniny si môžete zaobstarať nerezový grilovací kôš, alebo dokonca aj opakovane použiteľné špízy. Pri pečení zeleniny v rúre používajte sklenenú panvicu a na zachytenie neporiadku použite plech na sušienky. Na pečenie zemiakov použite normálny plech, nie alobal. Dokonca skúste pri balení potravín na pečenie nahradiť fóliu banánovými listami! A jedna vec, ktorú by ste nikdy nemali robiť, je zabaliť svoje zvyšky do alobalu.

Zdroj: RD | topdesat

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov