Tipy a triky

Viete čo zabíja váš vzťah? Sú to tieto maličkosti

vzťah

videní: 3.8K

Váš partner používa frázu: “áno, ale…”

Podľa Coleman: „Keď je partner zraniteľný a žiada svojho partnera, aby sa priznal k niečomu, čo urobil, čo bolo nesprávne alebo zraňujúce, a jeho partner povie: ‚áno, ale‘, uznávajú, čo sa stalo, ale odmietajú prevziať zodpovednosť.” Dve malé slová s naozaj veľkým dopadom.

„Schopnosť ospravedlniť sa a prijať zodpovednosť za svoje správanie a jeho vplyv na vášho partnera hovorí, že ťa milujem ako nič iné,“ hovorí.

Váš partner má zlé správanie pri stole

Čo sa týka správania pri stole, „nepočká na vás, kým začne jesť, alebo vás nechá pri stole, keď dojedol, je neúctivé,“ hovorí Doares. A ak sa cítite nerešpektovane, zášť sa môže nahromadiť, jedlo po jedle. “To isté platí, keď si vezmete posledné jedlo bez toho, aby ste zisťtili, či ho nechce váš partner. Prípadne ste rozprávali s plnými ústami alebo si čítali pri stole,” dodáva Doares.

Váš partner vám nepomáha, keď to potrebujete

Môžete zvládnuť takmer čokoľvek – takmer stále. Ale keď ste v strese, unavený alebo prepracovaný, mohla by sa vám hodiť pomocná ruka. “Ignorovanie utrpenia partnera znamená nedostatok starostlivosti,” hovorí Coleman. Píše sa tam: “Je to vaša zodpovednosť – vysporiadajte sa s tým a nečakajte, že sa pokúsim pomôcť vám”. Ale skočiť na pomoc a povedať: „Upokoj sa, mám to“ je jazyk lásky, ktorý pochopí každý.“

Váš partner na vás nemyslí

Možno vám nebude vadiť, keď na vás váš partner prvýkrát zabudne. Neopýta sa na váš výber občerstvenia, prípadne, či si dáte niečo z kuchyne. Ale na desiaty raz môže už každý reagovať podráždene.

Zdroj: yourtango | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov