Tipy a triky

Šedivenie vlasov sa dá prirodzene spomaliť – vieme ako


videní: 2.2K

Existujú aj ďalšie faktory, ktoré spôsobujú predčasné šedivenie vlasov.

Zatiaľ čo nedostatok vitamínu B12 môže byť určite faktorom predčasného šedivenia, nie je to jediná príčina. Genetika zohráva významnú úlohu pri určovaní, kedy vaše vlasy začnú prirodzene šedivieť, často podľa podobného vzoru ako vaši rodičia. Iné faktory, ako je stres, fajčenie a niektoré lieky, môžu tiež ovplyvniť načasovanie vzhľadu sivých vlasov.

Existujú aj iné veci, ktoré môžu zabrániť šediveniu vlasov

Potraviny bohaté na katalázu: Zahrňte do svojho jedálnička potraviny ako sladké zemiaky, mrkva, kapusta, červená paprika a huby. Majú vysoký obsah katalázy, enzýmu, ktorý pomáha chrániť váš vlasový pigment. Pravidelná konzumácia môže pomôcť zabrániť predčasnému šediveniu.

 

Zelený čaj: Pite zelený čaj, aby ste ťažili z jeho antioxidantov, ktoré chránia vaše vlasy pred poškodením spôsobeným voľnými radikálmi zo slnečného žiarenia a znečistenia. Zelený čaj je bohatý na živiny, antioxidanty a fytochemikálie. Výťažky zo zeleného čaju môžete použiť aj vo vlasoch, napríklad v šampóne alebo vlasovom oleji, aby ste ich posilnili a oddialili nástup šedivenia.

Horká čokoláda: Vychutnajte si horkú čokoládu, pretože obsahuje meď, ktorá je rozhodujúca pre pigmentáciu vlasov. Meď je základnou zložkou melanínu, pigmentu zodpovedného za farbu našej pokožky, očí a vlasov. Dostatočný príjem medi môže pomôcť zabrániť predčasnému šediveniu.

Šedivé vlasy sú prirodzenou súčasťou starnutia a nie je na nich nič negatívne. Je to jednoducho vec osobných preferencií, pokiaľ ide o výber farby, vďaka ktorej sa budete cítiť najistejšie a pohodlnejšie. Prijatie vašej prirodzenej šedej alebo experimentovanie s rôznymi odtieňmi je úplne na vás a malo by sa oslavovať ako voľba, ktorá odráža váš individuálny štýl a osobnosť.

 

Zdroj: brightside | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov