Tipy a triky

Šedivenie vlasov sa dá prirodzene spomaliť – vieme ako


videní: 2.1K

Predčasné šedivenie vlasov môže byť pre mnohých ľudí dôvodom na obavy. Hoci neexistuje fontána mladosti, ktorá by vrátila čas, niektoré faktory môžu zohrávať úlohu pri predchádzaní šediveniu vlasov, ale iba za určitých okolností. V tomto článku sa pozrieme na to, aký vitamín skutočne pomáha, aby ste mohli začať používať farbu na vlasy neskôr.

Šedivenie vlasov je spájané s vitamínom B12

Vitamín B12 je životne dôležitá živina, ktorá zohráva významnú úlohu pri udržiavaní celkového zdravia. Je zodpovedný za produkciu DNA, ktorá je rozhodujúca pre všetky bunky v našom tele, vrátane tých vo vlasových folikuloch. Vlasové folikuly sú drobné štruktúry na spodnej časti vlasových prameňov, ktoré ich pomáhajú ukotviť k pokožke hlavy. Tieto folikuly produkujú pigment nazývaný melanín, ktorý dodáva vlasom prirodzenú farbu. Aby vlasové folikuly prosperovali, spoliehajú sa na stály prísun kyslíka a živín prenášaných krvnými bunkami.

Ak je nedostatok vitamínu B12, môže to ovplyvniť produkciu zdravých krviniek, čo vedie k nedostatočnému prísunu živín do vlasových folikulov. Tento nedostatok môže mať za následok vypadávanie vlasov a predčasné šedivenie vlasov. Preto, ak pociťujete skoré šedivenie, je nevyhnutné zvážiť, či k tomu neprispieva nedostatok vitamínu B12.

Ako získať vitamín B12

Vitamín B12 sa prirodzene nachádza v potravinách živočíšneho pôvodu, ako je mäso, vajcia a mliečne výrobky. To znamená, že vegetariáni a vegáni môžu byť náchylnejší na nedostatok vitamínu B12. Okrem toho niektoré zdravotné stavy môžu brániť vstrebávaniu vitamínu B12 v tele, čím sa riziko ďalej zvyšuje.

Ak máte obavy z predčasného šedivenia a máte podozrenie na nedostatok vitamínu B12, je dôležité poradiť sa so zdravotníckym pracovníkom. Samoliečba sa neodporúča, pretože môžu existovať iné základné príčiny alebo výživové nedostatky, ktoré je potrebné zvážiť. Správna diagnóza je prvým krokom k účinnej liečbe.

 

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov