Tipy a triky

Neobvyklé spôsoby, ako dokážeš rýchlejšie zaspať

zaspať

videní: 741

Ak trpíš nespavosťou, máme niekoľko neznámych, šikovných tipov, ktoré ti pomôžu „oklamať“ mozog a rýchlejšie zaspať. Skús napríklad na chvíľu stlačiť prsty na nohách a potom ich uvoľniť. Toto cvičenie uvoľní napätie v tvojom tele. Ďalšou metódou je prehranie celého tvojho dňa v hlave. Podľa odborníkov ti to pomôže zabudnúť na všetky starosti a uvoľnená myseľ rýchlejšie zaspí.

1. Udržuj nohy v teple, používaj ponožky

10 neobvyklých spôsobov, ako môžete rýchlejšie zaspať

Pred spaním si okrem pyžama navleč aj pár ponožiek. Ak sú tvoje nohy v teple, presmeruješ tok krvi z tela do končatín. Takže tvoja myseľ si myslí, že ide o spánok kvôli prerozdelenému teplu v tele. A toto je dokonalý signál pre mozog, že si pripravený na dobrý spánok.

2. Stlač prsty na nohách, ak nemôžeš zaspať

10 neobvyklých spôsobov, ako môžete rýchlejšie zaspať

S chodidlami v teple sa snaž alternatívne napnúť a uvoľniť prsty na nohách. Urob to, narátaj do 10 a potom skús ísť spať. Všetko napätie v tele by malo ísť preč a budeš sa cítiť oveľa uvoľnenejšie. Toto je súčasť veľmi známej techniky používanej na boj proti nespavosti, ktorá sa nazýva progresívna svalová relaxácia.

3. Snaž sa zostať bdelí

10 neobvyklých spôsobov, ako môžete rýchlejšie zaspať

Budeš prekvapený, že všetko, čo musíš urobiť, aby si zaspal rýchlejšie, je … pokúsiť sa zostať bdelý. Štúdia ukázala, presne to: keď povieš svojmu mozgu, ktorý nechcete spať, aby nespal, potom bude interpretovať tvoju požiadavku presne opačne. Môže to znieť ako paradox, ale hovorí sa tomu reverzná psychológia. Takže si ľahni do postele a opakuj si „nechcem spať“ a pocítiš, ako sa ti začnú zatvárať oči.

4. Skontroluj svoj deň v opačnom poradí

10 Unusual Ways You Can Use to Fall Asleep Faster

Ďalším trikom reverznej psychológie, ktorý môžete použiť, je prehrať si svoj deň v hlave. Skús si spomenúť na tie najzákladnejšie veci, ktoré si urobil: čo si jedol na večeru, akým vlakom si sa vrátil domov, s kým si sa rozprával. Táto technika ti zjavne pomôže uvoľniť sa a vyčistiť si myseľ od starostí.

5. Nepočítaj ovce, počítaj svoje dychy

10 Unusual Ways You Can Use to Fall Asleep Faster

Počítanie oviec je stará škola, namiesto toho vyskúšaj dýchaciu techniku ​​4–7–8 a uvidí, ako rýchlo dokážeš zaspať. Musíš sa len nadýchnuť na 4 sekundy, zadržať dych na ďalších 7 sekúnd a potom vydýchnuť po dobu 8 sekúnd. Skús to urobiť niekoľkokrát, ale zaspať by si mal do 60 sekúnd.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov