Tipy a triky

Naučte sa dosiahnuť svoje požiadavky vďaka týmto trikom

požiadavky

videní: 879

Máte obavy ak niekomu dávate nejaké požiadavky? Prípadne sa cítite nekomfortne a neviete ako na to? Tieto triky vám pomôžu dosiahnuť svoje požiadavky.

Príslovie hovorí: Ak si nič nepýtate, tak nič nedostanete! Tu nájdete tipy, ako si zvýšiť sebavedomie a ako si obhájiť svoje požiadavky. Vďaka týmto trikom tak dosiahnete to, po čom túžite.

Takto dokážete dosiahnuť svoje požiadavky

Nájdite si vhodný čas

Vyberte si čas, o ktorom viete, že vaše požiadavky budú vypočuté. “Ľudia majú tendenciu nepočúvať, ak sú nahnevaní, vystresovaní alebo na konci dlhého dňa,” vysvetľuje Tara Chivukula, LCSW, psychoterapeutka z Austinu v Texase. “Súčasťou žiadania je načasovanie. Platí to najmä vtedy, keď žiadate o rozhovor s partnerom, zvýšenie platu od šéfa alebo dokonca vyriešenie hádky s priateľom.”

Precvičte si kladenie otázok

Osvojte si zvyk pýtať sa a vystupovať. “Je to ako naberanie svalov, čím viac to robíte, tým lepšie vám to ide a tým ľahšie to pre vás je,” hovorí psychologička Vijayeta Sinh, PhD, majiteľka newyorskej rodinnej terapie NYC Family Therapy. “Tak ako väčšina vecí, aj prax nám pomáha rozvíjať a zdokonaľovať naše zručnosti a rozvíjať neutrálnejší – a nakoniec aj pozitívnejší – pohľad na veci.”

 

 

Cíťte sa sebaisto

Začína a končí to láskou k sebe samému, hovorí Tina “Kat” Courtneyová, životná koučka zo Sacramenta v Kalifornii. “Nemôžete nájsť hlas, aby ste úspešne prihlásili ostatných k tomu, čo manifestujete, bez toho, aby ste najprv vedeli, že si to zaslúžite,” vysvetľuje. “Ak sa cítite otrasene svojou vlastnou hodnotou, bude to presvitať a ostatní sa budú cítiť menej motivovaní robiť to, čo žiadate, aj keď je to málo. Navyše, ak vychádzame z priestoru, kde nám chýba sebaláska, aj prosba o extra majonézu na sendvič môže vyznieť konfrontačne. A práve tento nedostatok sebalásky vytvára konflikty.”

Skúste jemnejší prístup

Všetko je v spôsobe, akým sa pýtate. Courtney navrhuje zapojiť druhú osobu tým, že svoju žiadosť predložíte ako otázku, nie ako požiadavku. Napríklad namiesto toho, aby ste šéfovi povedali, že máte pocit, že si zaslúžite zvýšenie platu, spýtajte sa ho, či si myslí, že si zaslúžite zvýšenie platu. “Ak povie nie, spýtajte sa, čo by ste museli urobiť inak, aby ste získali to, čo chcete. Neberte zápornú odpoveď ako slepú uličku. Zostaňte zvedaví. Zistite, ako osoba, s ktorou hovoríte, definuje výsledok, o ktorý sa usilujete, a potom sa pustite do jeho dosiahnutia,” dodáva.

Dajte niečo späť

Keď je to vhodné, ponúknite niečo na oplátku. “Urobte z toho výmenu energie,” pokračuje Courtney. V prípade vzťahu, ak chcete, aby sa k vám partner začal správať inak, najprv sa ho opýtajte, či by od vás chcel niečo žiadať. “Nájdite spôsob, ako uskutočniť rovnomernú výmenu, aby ste nedávali požiadavku, ale vytvárali kompromis,” hovorí.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov