Foto

Ľudská psychika a fakty, ktoré nenájdeme v učebnici

ľudská psychika

videní: 1.5K

Šťastie si môžete kúpiť

Ľudia hovoria, že šťastie sa nedá kúpiť. Psychológovia však túto informáciu vyvrátili: ľudská psychika si pocit šťastia môže kúpiť, ale peniaze by ste nemali míňať na seba, ale na svojich príbuzných, priateľov alebo charitu. Keď prinášame radosť druhým, zlepšujeme si sebavedomie, vnímame sa ako dôležitejší a stávame sa šťastnejšími a spokojnejšími so svojím životom.

20 sekúnd stačí na vybudovanie dôvery

Aby ste si vytvorili dôveru, mali by ste človeka objímať približne 20 sekúnd. Samozrejme, až po získaní súhlasu. Deje sa to vďaka oxytocínu, hormónu, ktorý sa uvoľňuje, keď sa cítime bezpečne (aj keď sme so svojimi blízkymi), ktorý nás upokojuje a uvoľňuje. Takže je tu ďalší dôvod, prečo sa počas dlhých zimných večerov objímať!

80% vašich myšlienok je negatívnych

Každý deň sa nám v hlave objaví v priemere 12 000 až 60 000 myšlienok. Náš mozog je výkonnejší ako akýkoľvek počítač. Pozrite sa však, na čo svoje myšlienky míňame: 80% našich myšlienok je negatívnych. A väčšina týchto negatívnych myšlienok sa opakuje každý deň. Takže všetky hlúpe myšlienky, ktoré vám každý deň prichádzajú do hlavy, sú úplne normálne: stáva sa to každému.

Zdroj: brightside / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov