Foto

Ľudská psychika a fakty, ktoré nenájdeme v učebnici

ľudská psychika

videní: 1.5K

Znalosť cudzieho jazyka vám pomôže pri rozhodovaní

Ak chcete robiť lepšie rozhodnutia, nemusíte byť chladnokrvní: stačí, ak budete rozmýšľať v cudzom jazyku. Vedci sa domnievajú, že ľudia pri prijímaní zásadných rozhodnutí často konajú emocionálne. Ak však analyzujete situáciu v cudzom jazyku, zapojí sa racionálna časť vášho mozgu, takže váš prístup bude vyváženejší a nebude zahŕňať nadmerné riziko.

Mladí ľudia trpia depresiou častejšie

Prieskum ukázal, že najnešťastnejší ľudia na svete sú mladší ako 30 rokov. Ľudská psychika je vo veku 18 až 30 rokov náchylnejšia na úzkosť a stres. A kto povedal, že mladosť je najbezstarostnejšie obdobie v živote? Mileniáli si to určite nemyslia.

Únava môže podporiť vašu kreativitu

Ak chcete prísť s kreatívnym nápadom, je lepšie sa unaviť. Kreatívne myšlienky často prichádzajú vyčerpaným ľuďom, pretože ich mozog pracuje menej efektívne: neodmieta nápady, ktoré sa na prvý pohľad môžu zdať bláznivé, na ktoré by ste zvyčajne povedali “nie”.

Bláznivý nápad sa môže stať začiatkom obrovského projektu. Preto nám dobré nápady často prichádzajú do hlavy v sprche po dlhom pracovnom dni. Ak ste ranný človek, váš tvorivý proces sa môže začať večer, a ak ste neskorý spáč, inšpirácia môže prísť ráno.

80% každej konverzácie sú klebety

Hlavnou súčasťou každej konverzácie sú klebety a tento faktor nezávisí od pohlavia: muži majú sklon klebetiť rovnako ako ženy. Vedci prišli so šokujúcimi štatistikami: 80% našich rozhovorov sú len klebety a výmena informácií o priateľoch a kolegoch. Klebetenie však nie je až také zlé: je to dôležitý spôsob komunikácie. Pomáha ľuďom udržiavať sociálne väzby. Mimochodom, aj šimpanzy radi klebetia o svojich príbuzných.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov