Luxusný život

Potrebujete ušetriť peniaze a stať sa úspešným? Takto šetria milionári

peniaze

videní: 931

Napadlo vám niekedy ako sa milionári stali milionármi? V dnešnom článku sa dozviete, ako môžete ušetriť peniaze. Tieto tipy vám prezradia samotní milionári a úspešní ľudia

Šetrenie peňazí môže byť rozdielom medzi stresom z obliekania a obliekaním sa tak, aby ste urobili dojem. Môže vám to pomôcť odísť do dôchodku v skoršom veku a vidieť tak viac sveta. Môže znamenať stavbu vysnívaného domu. A predovšetkým môže znamenať, že budete mať peniaze, keď ich budete potrebovať, a budete mať istotu, že ich máte aj vtedy, keď ich nebudete potrebovať.

Takto šetria peniaze milionári

Odložte kreditnú kartu

Podľa majiteľa klubu Dallas Mavericks Marka Cubana môžu kreditné karty sabotovať aj tých najlepších sporiteľov. “Kreditné karty sú najhoršou investíciou, akú môžete urobiť,” povedal miliardár pre Business Insider. “Peniaze, ktoré ušetrím na úrokoch tým, že nemám dlhy, sú lepšie ako akýkoľvek výnos, ktorý by som mohol získať investovaním týchto peňazí na akciovom trhu.” Okrem vysokých úrokových sadzieb na dlhy z kreditných kariet vás platenie plastom môže tiež oklamať, aby ste míňali viac peňazí. V štúdii uverejnenej v časopise Marketing Letters výskumníci z MIT zistili, že kupujúci pri platení kreditnou kartou minú až o 100 % viac – a dokonca sú ochotní zaplatiť za tovar dvakrát viac ako tí, ktorí platia v hotovosti.

Sledujte svoj pokrok

Sledovanie vášho pokroku môže zvýšiť vašu motiváciu a zároveň vás udržať zodpovedným za vaše úspory. Neberte nás však len za slovo, o tento tip sa podelil aj zakladateľ spoločnosti Microsoft Bill Gates vo svojom výročnom liste pre Nadáciu Billa a Melindy Gatesovcov z roku 2013. “V uplynulom roku som bol znovu a znovu zasiahnutý tým, aké dôležité je meranie pre zlepšenie ľudského života,” napísal. “Môžete dosiahnuť úžasný pokrok, ak si stanovíte jasný cieľ a nájdete meradlo, ktoré bude viesť k pokroku smerom k tomuto cieľu.” Sledovanie vašich úspor vás môže priblížiť k dosiahnutiu vášho vysnívaného hniezdneho vajíčka, či už používate rozpočtovú aplikáciu alebo jednoduchý papierový zoznam.

Žite jednoducho

Človek, ktorý vymyslel frázu “ušetrený cent je zarobený cent”, mal možno správnu myšlienku. Hoci je Warren Buffett už desaťročia jedným z najbohatších ľudí na svete – a jeho majetok sa odhaduje na 88 miliárd dolárov – stále používa telefón a býva v dome, ktorý kúpil v roku 1957 za 31 500 dolárov. Podobne aj ropný magnát T. Boone Pickens má v šatníku len základné veci. “Ľudia sú vždy prekvapení, že nemám skriňu plnú oblekov,” povedal Pickens pre Kiplinger.com. “Každých päť rokov si kúpim tri obleky a celkovo ich mám len desať. To je všetko, čo potrebujem.”

Investujte najprv do seba

Niet pochýb o tom, že investovanie vašich peňazí je kľúčom k rýchlemu nahromadeniu bohatstva. Ale podľa Tuckera Hughesa, ktorý sa stal milionárom vo veku 22 rokov, by ste mali ako prvú (a najdôležitejšiu!) urobiť investíciu do seba. “Čítajte aspoň 30 minút denne, počúvajte relevantné podcasty počas jazdy a intenzívne vyhľadávajte mentorov,” napísal v príspevku na blogu. “Spotrebujte vedomosti ako vzduch a uprednostnite svoju snahu o učenie pred všetkým ostatným.” Hughes tvrdí, že to zaručí vysokú návratnosť vašich investícií – bez ohľadu na to, akým smerom sa bude vyvíjať akciový trh. Buffett súhlasí: “Nikto vám nemôže vziať to, čo máte v sebe, a každý má potenciál, ktorý ešte nevyužil,” povedal pre časopis Forbes.

Začnite v malom

Keď bol milionár Chris Reining rozčarovaný svojou štandardnou prácou v IT od 9 do 5, rozhodol sa začať ukladať viac ako polovicu svojho príjmu do úspor. Do 35 rokov našetril 1 milión dolárov a o dva roky neskôr odišiel do dôchodku. Jeho tajomstvo? Odstránenie malých, nepotrebných nákupov. “Viem, že niektorí ľudia hovoria, že by ste sa nemali starať o latte za pár dolárov, ale čím viac o tom premýšľam, vyradenie latte za 5 dolárov bolo dobrým začiatkom,” povedal Reining v rozhovore pre CNBC Make It. Nakoniec povedal, že “malé zmeny vás dovedú k tomu, aby ste mohli urobiť veľké zmeny”.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov