TOP 10

TOP10: Masáž – ktorá je pre teba najvhodnejšia?

masáž

videní: 757

Prvá masáž, ktorá sa kedy uskutočnil, bola v Číne pred viac ako 4 000 rokmi . Odvtedy bolo vytvorených veľa druhov masáží a vedieť, ktorá z nich je pre teba najlepšia, môže byť zložité. Kľúčom k tomu, aby si z masážnej terapie získal čo najväčší úžitok, je vybrať správny typ podľa tvojich osobných potrieb. My ti dnes niekoľko základných predstavíme, aby si si mohol v budúcnosti jednoduchšie zvoliť ten pravý.

1. Aromaterapeutická

Ide o masáž s éterickými olejmi, ako sú levanduľa a eukalyptus. Môžu byť aplikované priamo na kožu alebo môžu byť rozptýlené v miestnosti počas relácie. Tento druh je skvelý pre ľudí, ktorí majú úzkosť, depresiu, nespavosť, nevoľnosť a bolesť.

2. Masáž lávovými kameňmi

Pri tejto masáži sa na konkrétne časti tela kladú hladké, ploché a teplé kamene. Kamene sú vyrobené zo sopečnej horniny, ktorá udržuje teplo a sú zahrievané na  130 až 145 stupňov. Ak máš svalové napätie a bolesť, nespavosť alebo stres , môže ti tento typ masáže pomôcť. Podľa štúdie sa zistilo, že pri miernom tlaku, je prospešný najmä pre osoby s reumatoidnou artritídou  .

3. Bodová

Účelom tejto masáže je zvládnuť „svalové uzly“ – najmä pri bolesti chrbta alebo krku. Terapeut by sa zacieľoval a vyvíjal tlak na určité body v tele, aby znížil bolesti svalov.

4. Thajská

12 Types of Massage and Which One Will Be Right for You

Thajská masáž vyžaduje, aby sa osoba aktívne zúčastňovala na masáži, pretože ide o jogínsky strečing. Pretože masáž obsahuje veľa strečingu, je obzvlášť dobrá pre ľudí, ktorí sú aktívni v športe a pre tých, ktorí potrebujú strečing . Môže pomôcť znížiť stres , zvýšiť energiu , zmierniť bolesti hlavy a zlepšiť cirkuláciu a rozsah pohybu.

5. Prenatálna masáž

Prenatálna masáž sa môže uskutočniť kedykoľvek počas tehotenstva. Masírovanie počas tehotenstva môže pomôcť regulovať hormóny, zmierniť opuchy a bolesti a zmierniť stres a úzkosť.

 

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov