Luxusný život

Potrebujete ušetriť peniaze a stať sa úspešným? Takto šetria milionári

peniaze

videní: 963

Veľký cieľ – a potom postupujte späť

Aj keď znižovanie malých výdavkov je skvelý začiatok, milionári odporúčajú pri stanovovaní cieľa úspor snívať vo veľkom. “Najväčšou finančnou chybou, ktorú som urobil, bolo, že som nemyslel dostatočne veľkolepo,” napísal Grant Cardone, ktorý sa stal milionárom vo veku 30 rokov, v jednom zo svojich blogov. Brian Lim, milionár a generálny riaditeľ spoločností INTO THE AM a iHeartRaves, navrhuje vypracovať akčný plán tak, že budete postupovať od cieľovej sumy smerom dozadu. “Stanovte si konkrétne číslo finančnej slobody ako cieľ,” povedal v rozhovore pre banku Santander. “Potom spätne vypočítajte, koľko musíte zarobiť, aby ste dosiahli tento cieľ.”

Zautomatizujte si sporenie

Ryan Stewman, milionár a autor bestselleru Elevator to the Top, hovorí, že jeho sporiaci trik č. 1 spočíva v tom, že si peniaze automaticky strháva z výplaty a ukladá ich na sporiaci účet. “Keď som bol mladý, bolo to 25 dolárov týždenne. Teraz je to asi 1 000 dolárov týždenne. Peniaze mi nikdy nechýbajú a bez prihlásenia ich na sporiacom účte nevidím,” povedal pre banku Santander. Je pravdepodobné, že si ani nevšimnete, že peniaze zmizli, hovorí Stewman. A keďže vaše úspory rastú, môžete ich použiť na investovanie do akcií alebo na dodatočné splátky hypotéky či iných úverov.

Udržujte si blízky okruh úspešných priateľov

Suma vašich úspor môže závisieť od spoločnosti, ktorú si udržiavate, tvrdia milionári. Steve Siebold, autor knihy How Rich People Think (Ako myslia bohatí ľudia) a multimilionár, ktorý sa sám vypracoval, odporúča obklopiť sa úspešnými ľuďmi. Takými, ktorí zdieľajú vaše peňažné ciele a motivujú vás k ich dosiahnutiu. “Vo väčšine prípadov vaše čisté imanie odráža úroveň vašich najbližších priateľov,” napísal pre Business Insider. “Styk s ľuďmi, ktorí sú úspešnejší ako vy, má potenciál rozšíriť vaše myslenie a katapultovať váš príjem.”

Dodržiavajte pravidlo 50-30-20

Zabudnite na zložité zostavovanie rozpočtu alebo nepríjemné uťahovanie opaskov; tajomstvo veľkých úspor sa môže zúžiť na tri jednoduché čísla. Kyle Taylor z The Penny Hoarder povedal pre CNBC Make It, že vďaka pravidlu “50-30-20 percent” zarobil milióny za niekoľko rokov. Podľa tohto vzorca si odkladá 50 percent zarobených peňazí na úspory a nevyhnutné veci, ako je nájomné a potraviny, 30 percent na nákupy životného štýlu, napríklad nového oblečenia, a 20 percent na zábavné aktivity, ako sú koncerty alebo jedlo vonku.

Nikdy sa nevzdávajte

Možno to znie ako klišé, ale je to typ myslenia, ktorý vás udrží nad vodou. “Bez ohľadu na to, čo sa stane, bez ohľadu na to, koľkokrát zlyháte, pokiaľ vstanete a skúsite to znova, neprehrali ste,” hovorí Bach.

Zdroj: rd | topdesat

 

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov