Luxusný život

Tieto obyčajné veci sú extrémne drahé

veci

videní: 6.3K

7. Čajník

Táto čajová kanvica je vyzdobená 18-karátovým zlatom, 1658 diamantmi, 386 karmínovými rubínmi a rukoväť kanvice je vyrobená z tvarovanej mamutej slonoviny. Áno, čítate správne. S materiálmi z doby ľadovej sa pracovalo ťažko, ale napriek tomu sa to podarilo. Čajník sa volá The Egoist a je vo vlastníctve nadácie N Sethina. Táto jediná kanvica má hodnotu 3 milióny dolárov. Všetci bohatí milovníci čaju sa z nej pravdepodobne zbláznia.

6. Žiletka z vesmíru

Táto žiletka Zafirro Iridium má hodnotu 100 000 dolárov. Dôvodom, prečo je táto britva taká drahá, je to, že je vyrobená z vesmírnych úlomkov. Áno, čítate správne. Tento kov sa nachádza len v pozostatkoch meteoritov. Preto ide o limitovanú edíciu iba 99 kusov. Zafirro predávajú aj iné lacnejšie žiletky. Sú vyrobené z bielych zafírových čepelí, ktoré zostávajú dlhšie ostré ako bežné oceľové čepele.

5. Ceruzka

Áno, aj ceruzky sa dnes vyrábajú so zlatom a diamantmi. Na oslavu 204. výročia založenia spoločnosti Faber Castell bola v roku 2001 vytvorená ceruzka Ultimate Graf von Faber-Castell Perfect Pencil. Hodnota ceruzky Ultimate je závratných 12 800 dolárov. Získala tak titul – áno, uhádli ste – najdrahšej ceruzky na svete.

Je vyrobená z 240 rokov starého olivového dreva. Vrchník je vyrobené z 24-karátového bieleho zlata a vrchná časť vrchnáka je posiata 3 diamantmi. Vyrobených bolo len 10 kusov.

Predávajú sa však jeho cenovo dostupné repliky, ktoré sú vyrobené zo striebra a platiny.

4. Vysávač

Tento vysávač je celý zo zlata a jeho hodnota je neuveriteľných 1 milión dolárov. Údajne sa ich vyrobilo len 100 kusov. Všetko okrem motora, koliesok a vrecka je pokryté vrstvou 24-karátového zlata a váži približne 16 kilogramov. Prirodzene, je to najdrahší vysávač na svete. Možno sa čudujete, aký bohatý človek by mal záujem o jeho kúpu, pretože s najväčšou pravdepodobnosťou by bohatý človek nemal chuť upratovať alebo vysávať svoje sídlo, tak prečo by to mala byť užitočná kúpa? No myslíme si, že by oň mohli mať záujem bohatí ľudia, ktorí radi zbierajú vzácne drahé veci.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov