Zaujímavosti

Brat sa vzdal štúdia, aby umožnil sestre vyštudovať školu


videní: 826

Nič sa nevyrovná šľachetnosti, s akou tento brat obetoval svoju kariéru v záujme budúcnosti svojej sestry.

Ľudia si medzi sebou dokážu vytvoriť jedinečné putá, ktoré môžu pretrvávať aj celý život. Existuje však jedno, ktoré nemôže nikto pretrhnúť ani sa mu vyrovnať: puto medzi súrodencami. Neviditeľná línia, ktorá spája súrodencov, je jedinečná a nenahraditeľná a súrodenci z dnešného článku sú toho dokonalým príkladom.

Brat sa vzdal svojho vzdelania, aby zabezpečil svojej sestre lepší život

Dvadsaťsedemročná Thajčanka menom Chanita nahrala na sociálne siete fotografie zo svojej promócie a príspevok si rýchlo získal popularitu. Aj keď jej fotografie vyzerajú obyčajne a nevýrazne, príbehy, ktoré sa za nimi skrývajú, by vás mohli rozplakať.

Ako Chanita a jej rodina dobre vedia, získať vzdelanie a pokračovať v štúdiu s cieľom získať titul nie je jednoduchá úloha. Toto milé dievča práve ukončilo štúdium na univerzite Rajabhat v juhothajskej provincii Nakhon Sri Thammarat, hoci sa predpokladalo, že tak urobí v roku 2018.

Podľa správ bola Chanitina promócia odložená z rôznych dôvodov, z ktorých najnaliehavejší bol finančný. Thajčanka pochádza z rodiny s nízkymi príjmami. Spolu so starším bratom a matkou je nízkopríjmovou pracovníčkou, ktorá priniesla niekoľko obetí, aby svojim deťom zaručila typický, ale slušný životný štýl.

V rodinách, ako je Chanitina, je vzdelanie skôr výsadou než prirodzeným právom. Z tohto dôvodu, keď sa zapísala na školu verejnej správy, jej rodina mala problém financovať poplatky za vzdelávanie oboch svojich detí.

Jej brat preto urobil rozhodnutie zanechať školu, aby svojej sestre poskytol čo najlepšie vzdelanie a zároveň ušetril peniaze. Na druhej strane, Chanita si bratovu obetu neuvedomovala až do oveľa neskoršieho veku, keď ako jediná v rodine dokončila vysokú školu, zatiaľ čo on nie. Tento príbeh jej bol sprostredkovaný krátko po ukončení štúdia, keď ju matka informovala o obrovskej obeti, ktorú jej brat priniesol.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov