Zaujímavosti

Brat sa vzdal štúdia, aby umožnil sestre vyštudovať školu


videní: 866

Sklonila sa pred bratom, aby mu vyjadrila svoju vďačnosť

Mohlo by byť ťažké vyjadriť niekomu úprimnú vďačnosť za to, že sa pre vás za podobných okolností tak obetoval. Táto veľká výmena výrazov sa môže zdať prehnaná, avšak najdôležitejšie sú jednoduché, ale významné gestá.

Pre súrodencov sú ospravedlnenia alebo dary zbytočné, preto Chanita zvážila prejavenie vďaky spôsobom, ktorý je v thajskej kultúre tradičný. Počas promócie sa pred svojím starším bratom skutočne poklonila na znak vďaky a maximálnej úcty k jeho obete. V Thajsku sa takýto krok považuje za prejav úcty alebo vďačnosti.

Na fotografiách je vidieť, ako Chanita požičiava svojmu bratovi čiapku a talár. S najväčšou pravdepodobnosťou mu ju dala, aby mu ukázala, že jej úspech je aj výsledkom a poďakovaním jemu, a preto by túto promóciu mali osláviť všetci.

Chanita potom sklonila hlavu a pokľakla na kolená. Toto gesto sa používa na vyjadrenie hlbokej úcty k druhej osobe a v niektorých prípadoch aj na žiadosť o odpustenie. Potom môžeme vidieť, ako jej starší brat opätuje jej láskavé gesto pohladením vrcholu hlavy svojej sestry.

Sila tejto obety sa dotkla sŕdc všetkých

Tieto príbehy dokážu pohnúť dušou každého, najmä tých, ktorí majú so svojimi súrodencami blízky vzťah. Rodina je vždy na prvom mieste a to, čo pre ňu urobil jej brat, dokázalo, ako ďaleko môže zájsť bratská láska.

Keď Chanita zverejnila fotografie na sociálnych sieťach s titulkom: “Ďakujem tomuto človeku, ktorý obetoval všetko pre svoju sestru,” okamžite sa stali virálnymi. To dokázalo, koľko ľudí si váži tento významný čin. A taktiež význam tohto súrodeneckého vzťahu, pretože jedno je isté: súrodenec vám bude vždy kryť chrbát.

Zdroj: brightside | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov