TOP 10

Toto sú zlozvyky, ktoré postupne ničia tvoj život!

zlozvyky

videní: 4.2K

Hovorí sa, že šťastie je neurčitý termín, pretože každý má svoje vlastné predstavy o tom, čo to je. Ale psychológovia a neurovedci s tým nesúhlasia. Vedia, čo nás uspokojuje a čo nás robí smutnými. Niekedy sa cítime hrozne kvôli každodenným veciam a návykom, ktoré si ani nevšimneme. Preto by sme mali nasledujúce zlozvyky čo najviac eliminovať. Inak hrozí, že časom zničia náš život.

Veľa sedíme

zlozvyky

Dnes je sedavý životný štýl bežnou vecou. Nejde len o zlozvyky, v niektorých štýloch práce ide skôr o nutnosť. Vo večerných hodinách potom ideme domov autom alebo verejnou dopravou a usadíme sa doma, kde potom budeme sledovať televíziu alebo chatovať online s priateľmi.

Bez pohybu sa zníži hladina endorfínov a ďalších hormónov zodpovedných za pocit šťastia. Každodenné 30-minútové prechádzky alebo 2 tréningy za týždeň ťa urobia energickejším a spokojnejším bez ohľadu na to, čo sa stane v tvojom živote.

Trávime celý deň v interiéri

zlozvyky

Všetci vieme, že “práca z domu” nemusí nutne prispievať k šťastiu. Ukázalo sa však, že miesta, ako sú kiná, reštaurácie a iné, ktoré by sme radi navštívili, nám nie vždy umožňujú vychutnať si život naplno.

Ale ak stráviš nejaký čas vonku na neznámom mieste, budeš šťastnejší a tvoje sebavedomie sa zlepší. Psychológovia túto metódu nazývajú “dobrodružnou terapiou”. A stojí za zmienku, že nezáleží na tom, či ideš do inej krajiny alebo do susednej dediny, kde si nikdy nebol, v každom prípade budeš šťastnejší.

Nevenujeme pozornosť tomu, čo sa deje okolo nás

zlozvyky

Je skutočne dôležité nielen venovať pozornosť tomu,  čo robíme, ale aj tomu, ako to robíme. Predstavme si napríklad dve dievčatá. Jedna z nich je nahnevaná, pretože musí upratať svoj dom: radšej by bola v reštaurácii, ale nikto ju nepozval. Ďalšia dievčina práve umýva riad a je rada, že má nejaký čas na to, aby si upratala.

V prvom prípade sa dievča cíti vyčerpané a v druhom prípade sa dievča bude cítiť viac uvoľnene. Naša schopnosť žiť tu a teraz robí náš život zaujímavejší. Eliminujme preto podobné zlozvyky.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov