Zaujímavosti

Muža hospitalizovali v nemocnici po tom, čo sa pokúsil objať ženevskú fontánu

objať

videní: 656

Muža vo Švajčiarsku hospitalizovali v nemocnici po tom, čo sa pokúsil objať známu ženevskú fontánu. Fontána strieka vodu rýchlosťou 200 kilometrov za hodinu. Jet d’Eau je súčasťou ženevskej panorámy už viac ako 130 rokov.

Mladého muža v Ženeve previezli do nemocnice po pomerne drsnom stretnutí s jednou z najznámejších ženevských pamiatok, fontánou Jet d’Eau.

Ako informovala BBC, muža, ktorého meno nebolo zverejnené, vystrelila do vzduchu obrovská sila fontány Jet d’Eau a potom dopadol na betón pod ňou.

 

 

Muž sa pokúsil objať fontánu, ktorá vystreľuje vodu rýchlosťou 200 kilometrov za hodinu

Pre kontext, Jet d’Eau poháňa približne 416 litrov vody nahor za sekundu a dosahuje výšku približne 137 metrov. Inak povedané, fontána vystreľuje vodu rýchlosťou 200 kilometrov za hodinu.

Mladý muž, pravdepodobne vo veku 20 rokov, údajne prekonal zábrany, ktoré obklopujú fontánu. Z nejakého dôvodu sa potom pokúsil položiť tvár na trysku, z ktorej voda vystreľuje do vzduchu.

Mladík sa nenechal odradiť a priblížil sa k fontáne druhýkrát – tentoraz sa pokúsil obopnúť ju rukami a sila vody ho rýchlo vyhodila do vzduchu.

Zrútil sa na betónový chodník neďaleko a potom sa na prekvapenie okoloidúcich ponoril do Ženevského jazera, kým ho miestne záchranné zložky prišli odviezť do nemocnice.

“Prišli policajti a požiadali, aby urýchlene vypli Jet d’Eau, aby ho mohli ísť vyzdvihnúť,” povedal jeden zo svedkov.

Švajčiarska elektrická spoločnosť SIG, ktorá fontánu prevádzkuje a spravuje, uviedla, že na muža podá sťažnosť za neoprávnené vniknutie.

Fontána Jet d’Eau, čo v doslovnom preklade znamená “vodný prúd”, je súčasťou panorámy Ženevy od 19. storočia – a odvtedy patrí k najznámejším dominantám mesta. Podľa časopisu House of Switzerland je pre mnohých táto vyčnievajúca vodná fontána symbolom ambicióznosti a vitality mesta.

A podľa všetkého vznikla len vďaka technickému problému.

“Je to tak trochu náhoda, že v Ženeve je fontána,” povedal Hervé Guinand zo spoločnosti SIG.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov