Foto

Divy sveta: 10 najkrajších a najzaujímavejších z nich!

divy sveta

videní: 7.0K

Tádž Mahal – symbol lásky a oddanosti

Tádž Mahal je ohromujúce mauzóleum, ktoré sa nachádza v indickej Agre a je jednou z najznámejších pamiatok na svete. Postaviť ho dal mughalský cisár Šáhdžahán na pamiatku svojej milovanej manželky, je majstrovským dielom islamskej architektúry a dizajnu.

Stavba z bieleho mramoru je zdobená zložitými rezbami, kaligrafiou a inkrustovanými drahými kameňmi a nachádza sa uprostred nádherných záhrad a zrkadliacich sa bazénov. Tádž Mahal je symbolom lásky a oddanosti a je zapísaný na zozname svetového dedičstva UNESCO.

Kristus Spasiteľ – symbol brazílskej kultúry a spirituality

Kristus Spasiteľ je mohutná socha Ježiša Krista, ktorá sa nachádza na vrchole hory Corcovado v brazílskom Riu de Janeiro. Socha je vysoká viac ako 30 metrov a bola postavená začiatkom 20. storočia ako symbol náboženského a kultúrneho dedičstva Brazílie.

Socha je jednou z najrozpoznateľnejších pamiatok na svete a ponúka nádherný výhľad na mesto a okolité hory. Kristus Vykupiteľ je dôkazom umeleckých a inžinierskych schopností brazílskeho ľudu a je symbolom jeho hrdosti a identity.

Gaudího Petraeus – moderné majstrovské dielo architektúry

Gaudího Petraus je komplex budov nachádzajúci sa v Barcelone v Španielsku a je jednou z najunikátnejších a vizuálne najpôsobivejších pamiatok na svete. Budovy navrhol architekt Antoni Gaudí a sú kombináciou gotického, secesného a modernistického štýlu.

Budovy sú zdobené zložitými rezbami, farebnými dlaždicami a rozmarnými sochami a sú dôkazom Gaudího umeleckej vízie a inovatívneho prístupu k architektúre. Súčasťou komplexu je aj slávny kostol Sagrada Familia, ktorý je stále vo výstavbe a po dokončení sa má stať najvyšším kostolom na svete.

Gaudího Petraus je skutočným moderným majstrovským dielom, ktoré musí navštíviť každý, kto sa zaujíma o umenie a architektúru.

Zdroj: wonderslist / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov