Tipy a triky

10 tipov, ktoré môžu zvýšiť vašu bezpečnosť

bezpečnosť

videní: 6.1K

4. Skontrolujte svoje auto.

Predtým, ako nastúpite do svojho auta, skontrolujte z diaľky všetko okolo neho, aby ste sa uistili, že sa v ňom nikto neskrýva. Nezabudnite sa tiež zohnúť a skontrolovať priestor pod vaším autom. Keď skončíte s vonkajšou kontrolou, nezabudnite skontrolovať aj vnútro.

5. Noste so sebou baterku.

Mať v kabelke výkonnú baterku sa môže hodiť v rôznych situáciách. Ak napríklad idete v noci niekam pešo, baterka je lepšou voľbou ako svetlo na telefóne, ak si chcete posvietiť na cestu. Po prvé, baterka je pre zlodejov menej atraktívna ako váš telefón. Po druhé, ak na vás niekto zaútočí, môžete baterku použiť na zasiahnutie útočníka alebo na signalizáciu pomoci, keď nemôžete kričať alebo telefonovať. Okrem toho sa dá baterka použiť na oslepenie útočníka a poskytne vám tak čas na útek. Preto keď ste ubytovaný v hoteli, je vždy dobré mať baterku vedľa postele.

6. Požiadajte pracovníkov, aby neoznamovali číslo vašej izby.

Keď sa registrujete v hoteli, požiadajte pracovníka recepcie, aby si číslo vašej izby napísal na kus papiera namiesto toho, aby ho povedal nahlas, pretože by ho mohol niekto počuť. Ak ho z nejakého dôvodu aj tak oznámia, nie je hanba požiadať o inú izbu a vysvetliť, že je dôležité, aby to tentoraz nikto nepočul.

7. Požiadajte o 2 sady kľúčov.

Ak cestujete sami, požiadajte pri registrácii na recepcii o 2 sady kľúčov, ak je to možné. Ľudia okolo vás si budú myslieť, že s niekým cestujete, a preto nie ste ľahkým cieľom. Mohli by ste to spomenúť aj zamestnancovi hotela a pre ostatných, aby to počuli.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov