Tipy a triky

Smart Home: Ako konverzovať na inteligentný dom?

smart home

videní: 641

Osobní asistenti

Tieto zariadenia fungujú pomocou umelej inteligencie a ich jediným účelom je uľahčiť život ich majiteľovi. Dodávajú sa v rôznych veľkostiach, s množstvom funkcií, z ktorých si môžete vybrať v závislosti od výrobcu a značky, ale vo všeobecnosti sú určené na poskytovanie osobnej asistencie v prípade potreby. 

Mnoho majiteľov domov zisťuje, že tieto zariadenia sú pohodlné kvôli ich malej veľkosti. Zároveň majú prístup k obrovskej databáze informácií, ktoré sa často aktualizujú. Môžu byť dokonca prispôsobené svojim vlastným menám a dokonca budú odkazovať na svojho majiteľa s titulom podľa vlastného výberu, vďaka čomu budú zábavné a príjemné na používanie, ako aj užitočné mať okolo domu.

Inteligentné osvetlenie

Schopnosť ovládať osvetlenie pomocou asistenta môže byť veľmi prospešné, najmä ak chce majiteľ domu rozsvietiť svetlá. Prípadne naplánovať zapnutie osvetlenia na konkrétny čas. Inteligentné osvetlenie robí presne toto a dokonca existujú produkty, ktoré majú vstavané mikrofóny, ktoré rozpoznávajú konkrétne príkazy.

Vo väčšine ostatných prípadov však bude potrebné osvetlenie ovládať pomocou aplikácie alebo zariadenia osobného asistenta. Obe možnosti sú veľmi výhodné, pokiaľ ide o úsporu času a úsilia. Inteligentné osvetlenie je dostupné aj ako LED diódy, tradičné žiarovky s inovovaným softvérom vo vnútri a široká škála iných štýlov, vďaka čomu je prispôsobenie sa téme domova ešte jednoduchšie.

Inteligentné ovládanie kúrenia a chladenia

Smart zariadenia sa nezastavia len pri tých, ktoré možno použiť na osvetlenie a čistenie. Existujú dokonca kusy hardvéru, ktoré možno integrovať do vykurovacích a chladiacich systémov, čo umožňuje ich aktiváciu na diaľku stlačením tlačidla. Pre tých, ktorí sa nachádzajú v horúcich krajinách, môže byť pohodlné zabezpečiť, aby ich klimatizácia bola aktívna v čase, keď sa vrátia domov, a to isté možno povedať o jednotkách HVAC, kde môže byť potrebné vykurovanie.

Zvyčajne existujú možnosti, ako sledovať spotrebu energie, nehovoriac o funkciách, ktoré umožňujú naplánovaný čas zapnutia týchto typov zariadení. To umožňuje majiteľovi domu relaxovať s vedomím, že jeho majetok sa môže v podstate spustiť sám, keď sú. nie je tam.

Toto je len výber z 5 spôsobov, ako upgradovať na inteligentný dom (Smart home) a na trhu je oveľa viac možností. Patria sem automatické kŕmidlá pre domáce zvieratá, automatizované zavlažovacie riešenia pre rastliny, produkty na prístup k dverám, ktoré umožňujú domácim zvieratám vstup a výstup v nastavených časoch, a množstvo ďalších riešení, o ktorých sa očakáva, že vstúpia do odvetvia vo veľmi blízkej budúcnosti.

Zdroj: facts | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov