Tipy a triky

Smart Home: Ako konverzovať na inteligentný dom?

smart home

videní: 623

Smart Home sa v poslednej dobe stáva populárnym spôsobom, ako mať kompletný prehľad o svojej domácnosti. Mnohé funkcie tak majiteľovi uľahčujú kontrolu a správu svojej nehnuteľnosti, čo zvyšuje jeho pohodlie.

V dnešnej dobe sa inteligentné zariadenia nachádzajú odhadom v 7 z 10 domácností v Európe, 8 z 10 v Spojených štátoch a 6 z 10 v Ázii. Porovnajte to s obdobím pred 15 rokmi, keď boli k dispozícii jediné inteligentné zariadenia – prvé smartfóny. Je jasné, že sa objavuje nový určitý vzor. Pre každého, kto má domov, bude nepochybne záujem o inováciu funkčnosti svojich každodenných úloh a v tomto článku preskúmame niektoré z najefektívnejších spôsobov, ako premeniť tradičnú nehnuteľnosť na nehnuteľnosť nabitú inteligentnými funkciami, ktoré by mohli urobiť život oveľa pohodlnejším a príjemnejším. Aj takýto je smart home.

Čo je to Smart Home?

Smart home, alebo inteligentný dom je taký, ktorý bol starostlivo integrovaný do práce s konkrétnymi zariadeniami, ktoré môžu uľahčiť život. Od robotických vysávačov až po senzory, zvončekové kamery a ďalšie. Inteligentné zariadenia prichádzajú vo všetkých tvaroch a veľkostiach a môžu byť skvelým spôsobom, ako znížiť stres a automatizovať konkrétne úlohy, ako je zapínanie a vypínanie svetiel v určitých časoch alebo aktivácia kúrenia, keď bola zistená určitá nízka teplota.

Robotické vysávače

Keď priemerný človek pracuje 8 hodín denne a potom musí počítať s časom na ostatné činnosti. Dostať sa domov, upratať, uvariť večeru a pritom sa snažiť relaxovať môže byť niekedy problém. Robotické vysávače možno nedokážu pripraviť jedlo, ale určite pomôžu udržať podlahy čisté a upratané. Tieto zariadenia sú k dispozícii v rôznych štýloch vrátane tých, ktoré sa po dokončení automaticky vyprázdnia. Niektoré možno dokonca naprogramovať pomocou softvéru na prevod textu na reč, ktorý sa dodáva s aplikáciou spojenou s robotom.

K dispozícii sú rôzne modely, pričom ceny začínajú od základnej úrovne až po drahšie alternatívy. Po nastavení a naprogramovaní môžu tieto robotické vysávače začať pracovať v nastavených časoch a jediná údržba, ktorú budú vyžadovať, je občasné vyprázdnenie ich vnútorného priestoru a rýchle utretie handričkou, aby zostali čistý a svieži. Niektoré z týchto zariadení dokonca vedia zmapovať usporiadanie domu a štandardne sa dokážu pohybovať okolo prekážok.

Zvončekové kamery

Tieto šikovné malé zariadenia sú na trhu pomerne nové, pretože majú len niekoľko rokov, pokiaľ ide o najpokročilejšie verzie. Všetky však robia takmer to isté. Fungujú tak, že sú inštalované na vonkajšej strane domu. Väčšina zariadení sa dodáva s kamerou a mikrofónom zabudovaným do ich konštrukcie. Pre pohodlie budú zvyčajne vodotesné a po stlačení dostane majiteľ domu upozornenie prostredníctvom aplikácie.

Po otvorení vidia, kto je pri ich dverách bez toho, aby museli odpovedať. To môže byť obzvlášť výhodné, ak je majiteľ domu v práci a zastaví sa pri ňom vodič dodávky – a dokonca existujú funkcie, ktoré možno naprogramovať tak, aby sa aktivovali, ak kamera zaznamená akýkoľvek pohyb. Zamyslite sa nad tým, že tieto zariadenia odstrašujú aj zlodejov.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov