Tipy a triky

Trvanlivosť týchto vecí vás prekvapí. Mysleli ste, že vydržia večne

trvanlivosť

videní: 1.2K

Myslíte si, že trvanlivosť sa týka iba potravín? Mýlite sa! Dátum spotreby môžu mať aj veci ako predlžovacie káble alebo parfum. Mnohé z týchto veci vás poriadne prekvapia.

Trvanlivosť vás môže prekvapiť na týchto veciach:

10. Predlžovacie káble by ste mali vymeniť po 2 rokoch

Napájacie rozvodky a predlžovacie káble nemajú dátum spotreby. Ale ako starnú, ich efektivita klesá. Ak si teda nepamätáte, kedy ste si kúpili predlžovací kábel alebo zásuvku, je čas ho vymeniť. Tiež, ak si všimnete nejaké známky spálenia okolo zásuvky alebo zistíte, že čokoľvek, čo je k nej pripojené, bliká, je čas na výmenu.

9. Domáce papuče je potrebné meniť každých 6 mesiacov.

Jednoducho povedané, domáce papuče môžu byť veľmi nehygienické. Od ich používania v kúpeľni až po kuchyňu sa môžu papuče časom stať nehygienickými. Aj pri pravidelnom praní je dobré meniť papuče každých 6 mesiacov. A je to dobré aj pre vaše nohy.

8. Podprsenka by nemala byť staršia viac ako 6 až 12 mesiacov

Podprsenky a dokonca aj spodná bielizeň vydržia tak dlho, ako ich správne používate a periete. Ak nosíte podprsenku pravidelne, nečakajte, že vám vydrží dlhšie ako 6 mesiacov až rok. Ak podprsenka už neposkytuje oporu z dôvodu uvoľnenej gumičky alebo má rozdrvené košíčky a vystrkuje kostice, je čas na zmenu. Rovnaké pravidlá platia aj pre spodnú bielizeň, akékoľvek ošúchanie, zmena farby alebo roztrhnutie znamená, že je čas ísť nakupovať novú spodnú bielizeň.

7. Korenie stráca chuť za 1-4 roky

Väčšina korenín kúpených v obchode má na obale dátum spotreby. Ale ak už nie sú viditeľné alebo si vyrábate vlastné korenie, môžete postupovať podľa tohto návodu. Aj keď koreniny v skutočnosti „nevypršia“, strácajú svoje arómy a vlastnosti. Sušené bylinky vydržia 1-3 roky a mleté/práškové korenie 2-3 roky. Celé korenie môže pri správnom skladovaní vydržať až 4 roky.

6. Priemerná trvanlivosť parfumu je 3 roky

Ak máte obľúbený flakón parfumu, možno ho nebudete musieť vyhodiť, pokiaľ ho do roka spotrebujete. Ale ak máte radi veľa parfumov a máte zbierku, väčšina značiek parfumov uvádza trvanlivosť 3 roky. To znamená, že môžete pokračovať v používaní parfumu, pokiaľ vôňa zostane rovnaká. Parfumy sa po chvíli začnú kaziť a vôňa môže byť kyslá, kyslá a niekedy až vaječná. Vtedy viete, že je čas zaobstarať si novú fľašu.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov