Tipy a triky

Trvanlivosť týchto vecí vás prekvapí. Mysleli ste, že vydržia večne

trvanlivosť

videní: 1.2K

5. Vankúš vymeňte každé 2-3 roky

Vankúše časom absorbujú telové oleje, nečistoty, odumreté kožné bunky a roztoče, ako aj rôzne škvrny a fľaky. Môžu sa stať útočiskom pre baktérie a alergény. Nezabudnite čistiť a osušiť vankúše každý mesiac alebo a vyperte ich jemným čistiacim prostriedkom každých 6 mesiacov. Ideálne je meniť vankúše každé 2-3 roky.

4. Drevené lyžice a naberačky vydržia 1 rok

Na drevených lyžičkách a naberačkách sa časom vytvoria drobné úlomky a praskliny. Navyše nasávajú olej. Aj keď upratujete svedomito, je pravdepodobné, že zákutia v nich sú živnou pôdou pre baktérie. Dobrým spôsobom, ako to skontrolovať, je namočiť drevené lyžice a naberačky do vriacej vody. Ak voda zapácha alebo vyzerá zle, je čas na zmenu. Ale nečakajte, kým sa tak stane, ale urobte výmenu po 1 roku. Staršie lyžice môžu ísť pomáhať do záhrady.

3. Bežecká obuv má najazdené kilometre

Väčšina spoločností zaoberajúcich sa bežeckou obuvou tvrdí, že bežecké topánky by sa mali vymieňať každých 700-850 km. To znamená, že ak beháte 8 km denne, budete ich musieť vymeniť za 85-110 dní. Samozrejme, ak bežecké topánky používate striedmo alebo sa viac venujete tréningu v posilňovni ako behu po asfalte alebo zemi, mohli by vám vydržať dlhšie. Vo všeobecnosti, moment, keď sa v topánkach začínate cítiť nepríjemne alebo spôsobuje bolesť chodidiel, je indikátorom toho, že je čas na zmenu.

9. Uteráky spravidla vydržia 3 roky

Ak si uteráky vyperiete po každých 3-4 kúpaniach a vyvesíte ich, aby sa vysušili, možno aj na slnku, pravdepodobne vydržia dlho. To samozrejme závisí aj od kvality uteráka. Pamätajte, keďže si nimi utierate telo, uteráky sa veľmi rýchlo stanú nehygienickými. Aj po pravidelnom praní je dobré vymeniť uteráky každé 3 roky. Namiesto toho použite staré ako handry.

10. Kefy na vlasy by sa mali meniť po 6 mesiacoch

Keď si kefujete vlasy, odumreté bunky a zvyšky produktu sa prenesú do kefy. Postupom času sa to hromadí a kefy na vlasy sú nehygienické. Rozstrapkanie štetín tiež znižuje životnosť kefy na vlasy. Čistenie vlasov po každom použití a umývanie kefy raz týždenne môže predĺžiť jej životnosť. Ale aj vtedy je dobré kefu vymeniť raz za 6 mesiacov, aby ste si udržali pokožku hlavy a vlasy v čo najlepšom stave.

Zdroj: brightside | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov