Tipy a triky

Odborníčka vám poradí, ako správne nabíjať telefón

telefón

videní: 579

Odborníčka vám v tomto článku poradí, ako máte správne nabíjať telefón. Vďaka tomuto triku predĺžite životnosť batérie.

Nájsť zásuvku na akomkoľvek mieste a v akejkoľvek situácii na rýchle nabitie telefónu alebo iných zariadení sa stalo do istej miery modus operandi pre každého technického používateľa. Vždy je to tiež ten istý starý príbeh: Ako batérie v našej elektronike znášajú každodenné opotrebovanie, ich schopnosť udržať nabitie sa stáva čoraz slabšou – v najhoršom možnom momente nám zostáva vybitý smartfón alebo nízka výdrž batérie notebooku. Prečo sa to presne deje? Máme odpoveď spolu s praktickým tipom na nabíjanie batérie vášho zariadenia.

 

 

Prečo sa zdá, že batérie niektorých zariadení sa rýchlo vybíjajú?

Ako sa ukázalo, existuje jednoduché vysvetlenie, prečo sa to deje. (To znamená, že vybitá batéria nie je vaša smola.) „Životnosť lítium-iónovej batérie je vo všeobecnosti 500 cyklov (asi rok a pol). Cyklus batérie sa meria jedným úplným nabitím 0 až 100. Čiže čím viac úplných cyklov váš telefón prejde, tým skôr ho budete musieť vymeniť,“ hovorí Liz Hamilton, riaditeľka People and Customers v Mobile Klinik. Za obmedzenú životnosť batérií môžeme ďakovať chemickým reakciám.

Ako môžete predĺžiť výdrž batérie a nabíjať telefón správne?

Takže, čo má robiť technik (alebo len priemerný majiteľ smartfónu)? Aby však batéria vydržala čo najdlhšie, existuje veľmi odporúčaný spôsob nabíjania zariadení. A môžete to vyskúšať práve teraz!

Hamilton hovorí, že telefón by ste mali nabíjať iba čiastočne, aby ste spomalili vyčerpávanie životného cyklu batérií. Hovorí, že najlepší spôsob, ako udržať batériu nabitú, je 25-85%.

„Lítium-iónové batérie môžu byť extrémne namáhané. Jedným z najväčších kandidátov na zničenie stavu batérie vášho telefónu je nechať telefón nabiť na viac ako 100 percent,“ hovorí Hamilton. “Mnoho ľudí má tento zvyk a neuvedomujú si škody, ktoré to spôsobuje ich batérii.”

Takže trik: Nedovoľte, aby sa batéria vášho telefónu úplne vybila na nulu, a keď ju nabíjate, nechajte ju dosiahnuť približne 85 percent a potom ju odpojte. Ak batériu úplne naplníte, nenechávajte zariadenie pripojené; Ak to robíte neustále, môže to z dlhodobého hľadiska spôsobiť rýchlejšie starnutie vašej elektroniky

Hamilton tiež odporúča znížiť jas obrazovky, vypnúť funkcie, ktoré nepoužívate, ako je poloha, určité aplikácie a upozornenia, a použiť režim nízkej spotreby na predĺženie životnosti batérie.

Samozrejme, toto sú len návrhy; ak necháte telefón cez noc nabíjať, nehrozí vám žiadne nebezpečenstvo. Ak sa však budete riadiť pokynmi, vaša batéria vydrží oveľa dlhšie, čo vám v konečnom dôsledku ušetrí peniaze.

Zdroj: rd | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov