Tipy a triky

Každý skutočne zdravý vzťah má spoločnú jednu špecifickú črtu

vzťah

videní: 4.0K

Myslíte si, že váš vzťah je skutočne zdravý a úspešný? Dúfame, že áno. Mnoho vzťahov sa v dnešnej dobe končí príliš skoro, pretože partneri si jednoducho nesadli.

Ak by ste mali napísať tri dôležité zložky úspešného vzťahu, čo by ste doň zahrnuli? S najväčšou pravdepodobnosťou by to zahŕňalo „láska“, „porozumenie“ a „komunikácia“, alebo možno „láska“, „akceptácia“ a „dôvera“. Láska bude určite na prvom mieste v rebríčkoch, no koľkí z vás by do nej zaradili ‚rešpekt‘? Obávame sa, že to urobí len pár z vás.

 

 

Aj keď vzťah závisí od rešpektu, nikdy sa skutočne nezameriavame na jeho význam, aby sme zmenili celú chémiu vzťahu. Existuje niekoľko vzťahov, ktoré sa otáčajú nesprávnym smerom, pretože partneri neustále fungujú tak, že sa navzájom nerešpektujú. Neprichádza rešpekt ako samozrejmý doplnok vo vzťahu? Radi tomu veríme. Ale nie, láska nie je synonymom rešpektu. Láska je: „Potrebujem ťa. Chcem aby si bol šťastný.” Rešpekt je: „Pozerám sa na teba. Vážim si tvoje slová a názory.”

Aj keď rešpektovanie vyzerá jednoducho, často uvidíte, ako sa páry navzájom nahlodávajú a často sa aktívne podieľajú na nerešpektovaní toho druhého. Neúcta má svoj prejav v rôznych podobách. Prichádza vo forme hanlivých komentárov, ktoré znevažujú svojho partnera, ako keď idete na večeru s partnerom a priateľmi a zrazu sa o správaní svojho partnera vyjadríte ako: „Prosím, ignorujte jeho bláznivé vyvádzanie!”

 

 

 

 

Nebrať ohľad na názory druhých, a povedať: „Rozhodol som sa, čo urobím so svojou budúcnosťou. Prosím, nekomentuj to, o čom nemáš ani potuchy.” Spochybňovať ich potenciál, napríklad povedať: „Si si istý, že to dokážeš? Zamysli sa znova”. Jemná reč tela, ktorá ukazuje ľahostajnosť, ako napríklad gúľanie očami, grimasy nad niečím, čo váš partner povedal, s čím nesúhlasíte, odmietanie niečoho, čo povedal váš partner, kývaním ruky, zhlboka dýchate, akoby ste zadržiavali svoj hnev a pohŕdate. Neustále strkanie tváre do telefónu, dokonca aj pri rozhovore s partnerom.

Partner, ktorý neustále skladá komplimenty iným ľuďom, no sú mu ľahostajné všetky formy pozitívnych vlastností, ktoré ich partner má. Rešpekt nám berie schopnosť hľadať kvality a schopnosti v našom partnerovi za ktoré ho budeme zbožňovať a obdivovať.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov