Tipy a triky

Každý skutočne zdravý vzťah má spoločnú jednu špecifickú črtu

vzťah

videní: 4.1K

 

Rešpekt vo vzťahu je piedestál, na ktorý postavíte svojho partnera, pretože ho prijímate takého, aký je. Váženie si svojho partnera, prípadne samotný rešpekt znamená aj schopnosť vzhliadať, inšpirovať sa a byť povzbudzovaný vlastnosťami svojho partnera. Verte tomu alebo nie, keď vás osoba, ktorú tak milujete, obdivuje, pozdvihuje a oceňuje za to, kým ste, namiesto toho, aby vás sťahovala dole za to, čím nie ste, vtedy sa cítite dokonalo. Polovica príťažlivosti funguje, keď si vás ten druhý ctí, váži a považuje vás za viac ako čokoľvek iné. Aj keď nerešpektovanie nemá žiadny bezprostredný vplyv na vzťah, okrem hádky, časom vyvoláva pohŕdanie. Postupne začne zášť prerastať do nevraživosti a intenzívnu vášeň vystrieda toxické spojenie. Akonáhle je vzťah sabotovaný, je často ťažké ho zachrániť.

Už nemáte k svojmu partnerovi takú dôveru, akú ste mali kedysi. Vždy vo vás stúpa hnev zakaždým, keď čelíte svojmu neúctivému partnerovi. Pocity už nie sú pocity lásky a zbožňovania, ale menia sa na cyklus osočovania a sťažovania sa. Ak nechcete, aby sa váš vzťah zhmotnil do zlyhania, vráťte do svojho vzťahu oheň romantiky.

 

 

Tu je návod, ako rešpektovať svojho partnera:

1. Choďte sa porozprávať

Dodržiavate všetky sľuby, ktoré ste dali? Alebo len visia ako prázdne slová? Ak niečo poviete, uistite sa, že to urobíte, inak to nikdy nehovorte. Nič nekričí neúctu hlasnejšie, ako postaviť niekoho na vysoký piedestál očakávaní a bez mihnutia oka ho odtiaľ vytlačiť. To znamená, že si nevážite prítomnosť svojho partnera vo svojom živote. Akonáhle si váš partner uvedomí, že sa mu nepripisuje žiadna hodnota, začne sa dištancovať.

2. Ukážte svoje úsilie v iných aspektoch svojho života

Keď váš partner pochopí, že vynakladáte úsilie v iných aspektoch svojho života – v profesionálnom, rodinnom živote a v kruhu priateľov, začne vás rešpektovať. Nikdy sa nevyhýbajte realizácii plánu, nečeľte náročným situáciám ani nepreberajte zodpovednosť pod kontrolu. Tieto malé snahy hovoria viac ako čokoľvek iné. Pomaly začne dôverovať vašej schopnosti. Rešpekt vo vzťahu je obojsmerná brána. Keď si tento rešpekt získate od svojho partnera, začne si vás vážiť.

3. Nevyhýbajte sa konfrontácii

Konfliktom sa môžete vyhnúť dnes, zajtra alebo dokonca niekoľko týždňov, ale situácia sa sama od seba nezlepší. Ak naozaj chcete, aby vzťah fungoval, sadnite si na tvrdý rozhovor. Odstráňte blokády a steny medzi vami oboma a prediskutujte svoje hranice, neistoty, hodnoty a pohľady na život. Buďte k sebe trpezliví. Nebojte sa bojovať za obe svoje potreby vo vzťahu.

Vzťah si vyžaduje, aby ste obaja vynaložili spoločné úsilie, aby ste boli tímom na boj s negativitou a nebojovali medzi sebou. Spoločným nepriateľom je toxicita, s ktorou keď bojujete obaja, prinesie vám duševný pokoj. Neúcta k partnerovi zabíja jeho/jej pocit sebaúcty, jeho/jej autonómiu a ťahá vzťah k bolesti a utrpeniu.

Rešpektovať partnera znamená zaobchádzať s ním opatrne, nežne a ohľaduplne. Nie je také ťažké rešpektovať toho druhého, keď sa skutočne staráte o jeho osobný rast. Pamätajte, že skutočná láska nie je založená na romantike alebo večeri pri sviečkach. Je založená na rešpekte, kompromise, starostlivosti a dôvere. Dokonalý recept na úspešný vzťah.

Zdroj: yourtango | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov