Tipy a triky

Trápi vás toxický človek? Dajte mu poriadnu lekciu!

toxický človek

videní: 1.8K

Trápi vás toxický človek vo vašom okolí a chceli by ste mu dať lekciu? Je to v poriadku. Ak si chcete ochrániť zdravý rozum, existuje niekoľko praktických spôsobov, ako dať takýmto ľuďom lekciu.

Toxický človek vo vašom okolí môže napáchať množstvo škody. Udeliť takému človeku lekciu môže byť preto veľmi prospešné. Koniec koncov, je takmer nemožné strhnúť masku narcistu pred všetkými.

Môžete však nenávistnej osobe ukázať, že nebudete potichu. Postaviť sa za seba a robiť iné malé odvážne kroky môžu drasticky zlepšiť váš život.

Efektívne lekcie z ktorých bude toxický človek zúfalý

Toxickí ľudia môžu byť vo vašom živote ktokoľvek, vrátane vašich rodičov, priateľov, súrodencov alebo dokonca aj váš partner. To, ako sa k nim postavíte, závisí od vzťahu a vašej povahy.

Takže naučiť túto osobu alebo osoby lekciu nebude vždy ľahké. Ale pre vaše duševné zdravie môže byť tento krok nevyhnutný. Pozrime sa na niekoľko spôsobov, ako môžeme zastaviť to, ako nás toxické správanie ovplyvňuje. Dajme im spoločne lekciu!

1. Metóda šedej skaly

Väčšina z vás vie, čo je metóda šedej skaly, ale ak nie, dovoľte mi vám to vysvetliť. Tento spôsob víťazstva nad toxickou osobou si vyžaduje vytrvalosť. Keď napríklad narcisti robia veci, aby vyvolali reakciu, môžete odmietnuť prejaviť emócie. Aj keď sa to ľahko povie, ako urobí, ignorovanie pokusov toxickej osoby vás nahnevať alebo rozčúliť povedie k poklesu jej ega. Po mnohých pokusoch o boj si uvedomia, že v skutočnosti máte navrch tým, že držíte svoje emócie a odmietate odpovedať. Toxický človek tak nemá žiadnu šancu.

2. Povedz nie bez vysvetlenia

Ako ľudia sme zvyknutí príliš veľa vysvetľovať. Toxický človek to už vie a používa tento fakt na to, aby dostal to, čo chce. V skutočnosti toxickí ľudia očakávajú, že im vždy poviete áno, pretože majú neustále pocit, že majú pravdu. Keď však poviete nie bez akéhokoľvek vysvetlenia, myseľ toxického jedinca to nedokáže pochopiť. Hodí ich to do slučky a zistia, že nie ste tak poddajný, ako si mysleli. Tiež, keď poviete nie, jednoducho odíďte. Upevňuje to pointu.

3. Buďte nedostupným človekom

Keď už hovoríme o odchode, narcista si rýchlo uvedomí, že ste záhadne nedostupný pre ich manipulatívnu taktiku. Napríklad vždy, keď sa pokúsia začať očividne toxickú konverzáciu, povedzte im: „Musím dokončiť prácu. Nemám čas hovoriť“ alebo niečo podobné. Ak sa stanete nedostupnými pre všetky negatívne konfrontácie, naučíte toxickú osobu, že viete, čo robí.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov