Tipy a triky

Trápi vás toxický človek? Dajte mu poriadnu lekciu!

toxický človek

videní: 1.9K

4. Stanovte si tie tvrdé hranice

Počúvajte hlas vo svojom vnútri, pokiaľ ide o vaše hranice. Toxický človek vás spotrebuje skôr, ako pochopíte, čo sa stalo. Ak máte pocit, že niečo nie je v poriadku, vedzte, že vaše hranice, ktoré ste predtým stanovili, sa rúcajú. A zvyčajne sa to stane postupne v priebehu času, najmä ak sa to týka niekoho blízkeho, napríklad partnera. Ak chcete toxickému človeku dať lekciu, dajte mu poznať svoje hranice a odmietnite ho nechať prekročiť tieto hranice.

5. Buďte silný, ale súcitný

Keď hovoríte nie, stanovujete si hranice a robíte sa nedostupným, no nemusíte byť za každú cenu zlým. Môžete stáť pevne s láskou a súcitom, aby ste presadili svoj názor. Len povedzte, čo máte na mysli, a urobte to bez kriku alebo urážok. To pošle toxickej osobe správu o tom, aká by mala byť. Je to lekcia, ktorá vám pomôže sadiť a pestovať semená, ktoré im môžu tiež pomôcť. Čo dávate, to dostanete.

6. Neobviňujte sa za niečo, čo ste nespravili

Toxický človek len zriedka prevezme zodpovednosť za veci, ktoré urobí. To znamená, že ak môžu, budú vás obviňovať zo všetkého. Takže, aby ste ich skutočne poučili, odmietnite niesť vinu, aj keby to znamenalo, že ich to nahnevá. Možno to nezmení spôsob, akým konajú, ale naučia sa, že nebudete hrať žiadnu z ich hier.

7. Dajte im čas osamote

Narcis napríklad rád používa tiché zaobchádzanie, keď ho nahneváte. Ale namiesto toho, aby sa vám to stalo, odíďte. To posilňuje skutočnosť, že vám je jedno, či s vami prestanú hovoriť. Keď uvidia, že sa vás to netýka, väčšinou začnú znova hovoriť. Žiaľ, môžu to byť toxickejšie reči, ale aspoň sa poučia o nepoužívaní tichej liečby. Keď toxickí ľudia nevyhrajú, vrátia sa k svojim trikom, až kým nezostanú žiadne triky, ktoré by mohli vyskúšať.

Čím rýchlejšie dáte toxickej osobe lekciu, tým skôr sa váš život zlepší a exponenciálne sa zlepší. To neznamená, že by ste mali mať neustále negatívne konfrontácie, ako sme spomenuli vyššie. Ako vidíte, môžete sa brániť bez toho, aby ste boli krutým človekom.

Vieme, že je ťažké neustále sa hnevať, pretože toxický človek môže byť neznesiteľný. Ale ak chcete byť lepším, vždy je najlepšie vydať sa na hlavnú cestu, keď môžete. Koniec koncov, nechceli by ste sa stať tým, čo sa vám na druhej osobe nepáči.

Zdroj: learning-mind | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov