Tipy a triky

Čo sa stane, ak sa z tvojho života vytratí spodná bielizeň?

spodná bielizeň

videní: 2.1K

Pre mnohých z nás je nosenie spodnej bielizne rutinou, ktorá je takmer ako dýchanie, a predstava, že by ju nenosil a chodil si po svete “na ostro”, by sa mohla zdať zvláštna. V skutočnosti by si mohol skutočne vyťažiť výhody, keď sa rozhodneš prestať nosiť túto časť oblečenia. O aké výhody ide a prečo by spodná bielizeň nemusela byť každodennou súčasťou tvojho života?

 

Budeš menej náchylný na reflux

Čo sa stane s vašim telom, keď prestanete nosiť spodnú bielizeň

Tesné oblečenie, ako napríklad spodná bielizeň, môže tlačiť na brucho, čo môže vytvárať tlak na žalúdok a spôsobiť reflux kyseliny, čo vedie k páleniu záhy. Aj keď je tento zdravotný problém bežný u dospelých vo veku 20 – 30 rokov, zbavenie sa spodnej bielizne môže znížiť pravdepodobnosť refluxu.

Vyhnete sa kvasinkovej infekcii

Existuje baktéria, o ktoré väčšina zo žien už počula, alebo ju dokonca mali a spôsobuje kvasinkovú infekciu. Táto baktéria trápi až 20% žien. Aj keď u niektorých sa nemusia nikdy vyskytnúť žiadne príznaky, v prípade komplikácií môže dôjsť ku vážnej infekcii. Pretože spodná bielizeň zadržuje vlhkosť a vytvára ideálne miesto na množenie baktérií, rozhodnutie nenosiť nohavičky môže znížiť šance na infekciu.

Budeš sa cítiť pohodlnejšie a zmierni to zápach

Väčšina z nás zažila potenie tam dole. Táto vlhkosť sa zachytí vo vašej spodnej bielizni, čo môže spôsobiť zápach. Nenosenie nohavičiek umožní odparovanie potu, čo bude mať za následok menšie trenie a tým sa minimalizuje zápach.

Vaša zóna bikín bude bezpečnejšia

Čo sa stane s vašim telom, keď prestanete nosiť spodnú bielizeň

Tvoje intímne partie sú tvorené  jemnými tkanivami, podobne ako tvoje pery. Spodná bielizeň, ktorá je vyrobená z umelých materiálov a ktorá je obtiahnutá, môže dráždiť a spôsobiť infekciu v oblasti bikín. Najhoršie je, že to môže ublížiť. Zbavenie sa nohavičiek a nosenie iba voľného oblečenia môže znížiť a v niektorých prípadoch úplne zbaviť šance na podráždenie.

Spodná bielizeň môže zvýšiť riziko alergie

Pretože veľa odevov vrátane nohavičiek obsahuje umelé látky, farby a chemikálie, môže ľahko vyvolať alergickú reakciu. Táto reakcia sa môže prejaviť ako podráždenie, pľuzgiere, vyrážky a hrčky. V tejto situácii nenosenie nohavičiek znamená menej oblečenia, ktoré môže spôsobovať alergie.

Muži môžu mať tiež úžitok z toho, že idú “na ostro”

spodná bielizeň

To isté platí pre mužov, ktorí tiež môžu znížiť svoju pravdepodobnosť podráždenia. V skutočnosti to môže znamenať menšiu infekciu a svrbenie. Okrem toho, pomáha to udržiavať zdravý reprodukčný systém.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov