Tipy a triky

Máš rád svoj počítač? Týchto 10 veci by si s ním nemal robiť

počítač

videní: 1.8K

Za posledných 20 rokov sa počítač stal nevyhnutnosťou. Ľudia trávia hodiny pred jedným počítačom na pracovisku, vrátia sa domov a pokračujú na ďalšom. Bohužiaľ, veľa ľudí sa nevedomky zapája do akcií, ktoré ich počítačom škodia.

Kto je bez viny, nech hodí kameňom. Určite každý z nás spravili minimálne jednu vec zle, a preto sme zostavili zoznam 10 najbežnejších vecí, ktoré robíme nesprávne a ak máš svoj počítač rád, mal by si s tým prestať.

1. Blokovanie výduchov

background-168229_1280

Snaha ušetriť miesto môže často viesť k umiestneniu počítača blízkosti steny, stola, pohovky, atď. Vetracie otvory sú životne dôležité pre udržanie počítača v zdraví a všetko, čo ich blokuje, môže spôsobiť jeho prehriatie. Vysoké teploty poškodzujú vnútorné obvody, preto je dôležité, aby vetracie otvory malo voľný priechod.

2. Vymazanie systémových súborov

Windows_Blue_Screen_on_room_full_of_computers

Stáva sa, že zaplníme pevný disk obrázkami, filmami, hudbou a ďalšími súbormi. Keď je pevný disk plný, všetko ide omnoho pomalši. Problém nastáva, keď sa skúsení používatelia namiesto odstránenia týchto súborov pokúšajú vymazať veci, o ktorých veľa nevedia, a odstránia dôležité systémové súbory. Vymazanie týchto súborov môže spôsobiť nefunkčnosť počítača alebo zabrániť fungovaniu určitých funkcií (príklad: odstránenie systémových súborov súvisiacich so zvukovou jednotkou spôsobí, že ti jednoducho nepôjde zvuk atď.) Nevymazuj žiadne súbory končiace s. DLL alebo .EXE, najmä z týchto adresárov: Program Files, System32, Windows, Users.

3. Čistenie monitora/displeja tekutinou

pexels-photo-205316

Ak chceš vyčistiť obrazovku počítača, pravdepodobne ti napadne použiť navlhčenú utierku alebo nejaký základný čistiaci prostriedok, no v skutočnosti môžeš obrazovku poškodiť. Akýkoľvek typ kvapaliny môže spôsobiť koróziu, ak sa dostane dovnútra obrazovky, a čistiace prostriedky môžu poškodiť špeciálny povlak na obrazovke. Najlepší spôsob, ako vyčistiť obrazovku počítača, je suchá handrička z mikrovlákna alebo rovnaký druh handričky, aký sa používa na čistenie okuliarov.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov